Önce serbest sonra gözaltı

HDP'li vekil Besime Konca adli kontrol ile serbest bırakıldı, adliye çıkışında "darp edildim, zorla kelepçelendim" iddiasında bulundu, Diyarbakır'a Demirel'in duruşmasını izlemeye gelince, gözaltına alındı.

Haberler 14.12.2016 - 10:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Batman Cumhuriyet Basavcl tarafndan hakknda açlan soruturma kapsamnda önceki gün akam Ankarada gözaltna alnarak gece yars kente getirilen ve savclkta sorgusu tamamlanan HDP Siirt Milletvekili Besime Konca, tutuklama istemiyle Sulh Ceza Hakimliine çkarld. Konca, adli kontrol ve yurt dna çk yasa kouluyla serbest brakld. Konca, Diyarbakrda kendisi ile birlikte gözaltna alnan HDP Grup Bakanvekili çalar Demirelin durumasn izlemek için geldii Adliye binasnda polis tarafndan yeniden gözaltna alnd.

ANKARADA GÖZALTINA ALINDI

HDP Siirt Milletkvekili Besime Konca, Batman Cumhuriyet Basavclnn Diyarbakr merkez Sur lçesindeki oparasyonlarda ölü ele geçirilen PKKnn sözde Sur sorumlusu çiyager kod adl Cihat Türkann Batmanda 16 Mart 2016 tarihindeki cenaze törenine katlarak yapt konumadan dolay açt soruturma kapsamnda önceki gece Ankarada gözaltna alnd.

BATMANA UçAKLA GETRLD

Ayn gece uçak ile Batmana getirilen HDPli Koncann ifadesi Batman Cumhuriyet Basavcs enol Takale tarafndan alnd. Savclk sorgusundan sonra HDP Siirt Milletvekili Besime Konca, tutuklanma istemiyle Sulh Ceza Hakimliine sevk edildi. Polisler arasnda Sulh Ceza Hakimliine götürülen HDPli Konca Zafer iareti yaparak, Serkeftin (Baarlar), mutlaka kazanacaz. Diktatöryalizm demokrasiden korkmasn. Sonuna kadar demokrasi için direneceiz. Serkeftina gele Kürdistane (Baarlar Kündistan halkna), hemu gelena spas (Bütün halklara teekkürler) dedi. Sulh Ceza Hakimliinde sorgusu tamamlanan HDP Milletvekili Konca adli kontrol art ve yurt dna çk yasa koulu ile serbest brakld.

DARP EDLDM, ZORLA KELEPçELENDM

Adliye çknda yapt açklamada, serbest braklmasnn kendisi için hiç bir anlam ifade etmediini, iradelerinin top yekun rehin alndn ileri sürdü. Besime Konca unlar söyledi:

E bakanlarmz cezaevinde rehindir. Türkiyenin demokratiklemesini istemeyen bir iradeyle kar karyayz. Örgüt üyelii veya örgüt propagandas, özgürlük, demokrasi örgüt propagandas ise biz bu suçu her zaman ileyeceiz. Tutuklayarak, ikence yaplarak mahkemelere getirmek deil, Diyarbakrdan buraya getirildiim süre içerisinde her türlü tehdit, her türlü fiziki ikence ile kar karya kaldm. Darp edildim, zorla kelepçelendim, her türlü özel savan özel harekt timlerinin sitelerinde paylat müzikler dinleterek buraya kadar getirildim.

YENDEN GÖZALTINA ALINDI

Adli kontrol art ile serbest braklan HDP Siirt Milletvekili Besime Konca, Diyarbakrda kendisi ile birlikte gözaltna alnan HDP Grup Bakanvekili çalar Demirelin durumasn izlemek için geldii Adliye binasnda polis tarafndan yeniden gözaltna alnd. Besime Koncann Batman Sulh Ceza Hakimliinin hakknda verdii serbest braklma kararna Batman Cumhuriyet Basavclnn itiraz sonucu Batmandan gelen polisler tarafndan gözaltna alnarak Batmana götürüldüü belirtildi.

Ana Sayfaya Git