Önce serbest sonra gözaltı

HDP'li vekil Besime Konca adli kontrol ile serbest bırakıldı, adliye çıkışında "darp edildim, zorla kelepçelendim" iddiasında bulundu, Diyarbakır'a Demirel'in duruşmasını izlemeye gelince, gözaltına alındı.

Önce serbest sonra gözaltı

Batman Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hakkında açılan soruşturma kapsamında önceki gün akşam Ankara'da gözaltına alınarak gece yarısı kente getirilen ve savcılıkta sorgusu tamamlanan HDP Siirt Milletvekili Besime Konca, tutuklama istemiyle Sulh Ceza Hakimliği'ne çıkarıldı. Konca, adli kontrol ve yurt dışına çıkış yasağı koşuluyla serbest bırakıldı. Konca, Diyarbakır'da kendisi ile birlikte gözaltına alınan HDP Grup Başkanvekili Çağlar Demirel'in duruşmasını izlemek için geldiği Adliye binasında polis tarafından yeniden gözaltına alındı.

ANKARA'DA GÖZALTINA ALINDI

HDP Siirt Milletkvekili Besime Konca, Batman Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Diyarbakır merkez Sur İlçesi'ndeki oparasyonlarda ölü ele geçirilen PKK'nın sözde Sur sorumlusu 'Çiyager' kod adlı Cihat Türkan'ın Batman'da 16 Mart 2016 tarihindeki cenaze törenine katılarak yaptığı konuşmadan dolayı açtığı soruşturma kapsamında önceki gece Ankara'da gözaltına alındı.

BATMAN'A UÇAKLA GETİRİLDİ

Aynı gece uçak ile Batman'a getirilen HDP'li Konca'nın ifadesi Batman Cumhuriyet Başsavcısı Şenol Taşkale tarafından alındı. Savcılık sorgusundan sonra HDP Siirt Milletvekili Besime Konca, tutuklanma istemiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. Polisler arasında Sulh Ceza Hakimliği'ne götürülen HDP'li Konca 'Zafer' işareti yaparak, "Serkeftin (Başarılar), mutlaka kazanacağız. Diktatöryalizm demokrasiden korkmasın. Sonuna kadar demokrasi için direneceğiz. Serkeftina gele Kürdistane (Başarılar Kündistan halkına),  hemu gelena spas (Bütün halklara teşekkürler)" dedi.  Sulh Ceza Hakimliğinde sorgusu tamamlanan HDP Milletvekili Konca adli kontrol şartı ve yurt dışına çıkış yasağı koşulu ile serbest bırakıldı.

DARP EDİLDİM, ZORLA KELEPÇELENDİM

Adliye çıkışında yaptığı açıklamada, serbest bırakılmasının kendisi için hiç bir anlam ifade etmediğini, iradelerinin top yekun rehin alındığını ileri sürdü. Besime Konca şunları söyledi:

"Eş başkanlarımız cezaevinde rehindir. Türkiye'nin demokratikleşmesini istemeyen bir iradeyle karşı karşıyayız. Örgüt üyeliği veya örgüt propagandası, özgürlük, demokrasi örgüt propagandası ise biz bu suçu her zaman işleyeceğiz. Tutuklayarak, işkence yapılarak mahkemelere getirmek değil, Diyarbakır'dan buraya getirildiğim süre içerisinde her türlü tehdit, her türlü fiziki işkence ile karşı karşıya kaldım. Darp edildim, zorla kelepçelendim, her türlü özel savaşın özel harekât timlerinin sitelerinde paylaştığı müzikler dinleterek buraya kadar getirildim."

YENİDEN GÖZALTINA ALINDI

Adli kontrol şartı ile serbest bırakılan HDP Siirt Milletvekili Besime Konca, Diyarbakır'da kendisi ile birlikte gözaltına alınan HDP Grup Başkanvekili Çağlar Demirel'in duruşmasını izlemek için geldiği Adliye binasında polis tarafından yeniden gözaltına alındı. Besime Konca'nın Batman Sulh Ceza Hakimliğinin hakkında verdiği serbest bırakılma kararına Batman Cumhuriyet Başsavcılığının itirazı sonucu Batman'dan gelen polisler tarafından gözaltına alınarak Batman'a götürüldüğü belirtildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz