Önce yaya peşi peya!

Trafikte yaya önceliğini ve güvenliğini sağlamak amacıyla caddelerdeki uyarı tabelaları Türkçe ve Kürtçe olarak düzenlenmeye başlandı.

Haberler 26.06.2019 - 10:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Büyükehir Belediyesi, trafikte yaya önceliini ve güvenliini salamak amacyla kent merkezinde, araç ile yaya trafiinin youn olduu caddelere Türkçe ve Kürtçe olmak üzere görsellerle desteklenen yazlama çalmalar gerçekletirdi.

Kayyum döneminde ortadan kaldrlan iki dilli hizmetleri etkin klmak için HDPli Büyükehir Belediye Bakan Dr. Selçuk Mzrakl yeniden çalmalara balad. DBB Ulam Daire Bakanl, Türkiyede 2019 ylnn Yaya öncelikli trafik yl ilan edilmesinin ardndan kent merkezindeki caddelerde Kürtçe Pe Peya, Türkçe Önce Yaya olmak üzere 2 dilli yazlmaya baland. Yaya güvenliini salamak amacyla trafiin youn olduu caddelerdeki yazlar görsellerle destekleniyor.

çALIMALAR GECE YAPILIYOR

Araç sürücülerinin yayalara öncelik vermesi için yaplan çalma Balar ilçesi Baclar Mahallesine bal Kamlo Bulvar üzerinde balatld. Yaya geçitlerin olduu yolun gidi ve geli yönleri görsellerle de destekleniyor. Araç sürücülerinin görecei ekilde yola çizilen uyarc yazlar, trafiin aksamamas için gece geç saatlerde yaplyor.

Belediye, yaya güvenlii amacyla görsellerle desteklenen çalmay kentin ihtiyaç duyulan caddelerinde sürdürecek.

Ana Sayfaya Git