Önceki kayyımlara 31 suç duyurusu!

Sayıştay Başkanı Seyit Ahmet Baş, DBP’li belediyelere atanan kayyumlarla ilgili 2017 yılında 31 suç duyurusu müzekkeresinin düzenlendiğini söyledi.

Haberler 09.11.2019 - 10:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

2020 yl Saytay bütçesinin görüüldüü Plan ve Bütçe Komisyonunda, Halklarn Demokratik Partisi (HDP) Siirt Milletvekili Meral Dan Beta, Saytay Bakan Seyit Ahmet Baa Demokratik Bölgeler Partisinin (DBP) belediyelerine atanan kayyumlar ile ilgili soruturma açlp açlmadn sordu. Beta, belediyelere atanan kayyumlarla ilgili yolsuzluklarn olduunu ve bu konuda verilerin olduunu iddia etti. Beta, Saytayn bir tespitinin olup olmadn ve açlan bir soruturmann olup olmadn sordu.

SAYITAY SUç DUYURUSUNDA BULUNMU

Saytay Bakan Seyit Ahmet Ba, mahkemelerine toplam 497 yarglamaya esas rapor intikal ettii bilgisini verdi. 2017 ylnda 31 suç duyurusu müzekkeresinin olduunu kaydeden Ba, tamamnn kayyum atanan belediyeler hakknda olduunu ifade etti. Ba, 2017 ylnda 31 adet suç duyurusu müzekkeresi, 2018 ylnda 11 adet suç duyurusu müzekkeresi, 2019 ylnda da 16 adet suç duyurusu müzekkeresi ilgili savclklara gönderilmitir dedi.

Ba, HDPli Betan sorusuna ise, 2017 ylnda 31 müzekkerenin tamamna yakn kayyum atanan belediyelere ilikin suç duyurulardr cevab verdi.

YARGILAMALAR SORUMLULAR HAKKINDA

Ba, kayyum atanan belediyelerde mali denetimlerle ilgili yaplan yllk deerlendirmelere deinerek, Saytay denetimi bakana göre tezahür etmez, Saytayn mali denetimi yllk olarak deerlendirilir. Dolaysyla yl içerisinde yaplm olan çalmalardan sorumlu kiiler bulunur, yarglamalar sorumlular hakknda yaplr. Mali denetim raporuysa herhangi bir dönem ayrm olmakszn ilgili yl denetimi olarak düzenlenir diye belirtti.

Ana Sayfaya Git