Ordu Valisi, İmamoğlu'na dava açtı

Numan Kurtulmuş, VIP tartışmasına ilişkin "Bunu bir VIP krizi olarak değil, devletin valisine karşı yapılmış bir hakaret olarak tanımlamak durumundayız'" dedi

Haberler 08.06.2019 - 11:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ordu Valisi Seddar Yavuz, CHP stanbul Büyükehir Belediyesi Bakan aday Ekrem mamolunun, VIP alanna alnmamasnn ardndan çkan tartmada kendisine hakaret ettii iddiasyla dava açt.

Ordu Valilii, mamolunun havalimannda VIP salonunu kullanmaya yetkisinin olmadn söylemi ve yaanan olayda mamolunun kendisine hakaret ettiini iddia etmiti. Sosyal medya kullanclar ise Bilal Erdoann VIPten geçtii an gösteren fotorafla yaananlar eletirdi.

Ekrem mamolunun Orduda CHPli vekille birlikte VIP salonuna alnmamasnn yanklar sürerken AKP Genel Bakanvekili Numan Kurtulmu, (mamolunun havaliman VIP salonuna alnmad iddias) Baz siyasetçilerce devletin valisine, devletin valisinin ahsnda Türkiye Cumhuriyeti Devletine, buradaki kamu görevlilerine yaplan açk bir hakszlk, açk bir saldr, açk bir hakaret ve hatta açk baz tehditler söz konusudur. Bunu bir VIP krizi olarak deil, devletin valisine kar yaplm bir hakaret olarak tanmlamak ve böyle görmek durumundayz açklamasnda bulundu.

Bunu bir VIP krizi olarak deil, devletin valisine kar yaplm bir hakaret olarak tanmlamak ve böyle görmek durumundayz açklamasna sosyal medya kullanclar Bilal Erdoann VIPi kullandna dair görseli paylaarak eletirdi.

Vali dava açt

Bu durumla ilgili Vali Yavuzun gerekli hukuki mücadeleyi balattn kamuoyu ile paylatn aktaran Kurtulmu, unlar kaydetti: Sürecin biz de takipçisi olacaz. Yanltr, vahim bir yanltr, çok büyük bir hatadr, çok büyük bir terbiyesizliktir, çok büyük bir skandaldr. Bunlarn herhalde bir karl olmas gerektiini düünüyorum. Bir kez daha en üst perdeden sayn Ekrem mamolu ve üst düzey CHP yöneticilerinin de içinde bulunduu bu skandaln ortaya çkmasnda pay olan herkesi knyorum. Bu ayptr, siyaseten yakkszdr. Böyle bir tavrn olmas Türkiyenin, hele günümüz Türkiyesinin kaldramayaca bir durumdur. nallah kamuoyu önünde davranlarndan dolay özür dilerler.

Ana Sayfaya Git