Örgüt üyeliğinden tutuklandı

Kırmızı Kategori'deki örgüt üyesiyle irtibatlı olduğu tespit edilen Diyarbakır Barosuna kayıtlı avukat Merve Doğan tutuklandı.

Haberler 10.10.2020 - 00:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Lice ilçesinde 3 Ekimde düzenlenen operasyonla etkisiz hale getirilen, çileri Bakanlnca terörden arananlar listesinde Krmz Kategoride yer alan 10 milyon lira ödüllü Amara Doktor kod adl Müzeyyen Aydnl ile irtibat olduu tespit edilen avukat Merve Nur Doan, jandarmadaki sorgusunun ardndan adliyeye sevk edildi.

PKKLI AVUKATIN DEFRE OLMASI

l Jandarma Komutanl ekiplerince 3 Ekimde, Yldrm-7 operasyonu kapsamnda Lice ilçesi krsalnda düzenlenen operasyonda etkisiz hale getirilen 4 PKKl teröristten birinin çileri Bakanlnca terörden arananlar listesinde Krmz Kategoride, 10 milyon lira ödülle aranan PKKnn sözde Orta saha Amed Eyaleti özel güç sorumlusu Amara Doktor kod adl Müzeyyen Aydnl olduu belirlendi.

BRLKTE YER ALDIKLARI FOTORAF

Operasyonda etkisiz hale getirilen teröristlerin üzerinde örgütsel doküman ve çeitli materyal ele geçirildi. Jandarma ekiplerince materyallerde yaplan incelemede öldürülen PKKl terörist Müzeyyen Aydnlnn bir kadnla çekildii fotoraf bulundu. Yaplan incelemede fotoraftaki kadnn 2018 ylnda terör örgütüne katlan Doa Dila (Bese) kod adn kullanan Diyarbakr Barosuna kaytl Merve Nur Doan olduu ortaya çkt.

KONUMASI ORTAYA çIKTI

Diyarbakr Barosu Kadn Haklar Merkezinin de yöneticisi yaplan Doan, Ankara, stanbul, Diyarbakr bata olmak üzere Baro Kadn Haklar Komisyonu adna çok sayda dava ve durumalara katlyordu. Doann son durumu, barolarla ilgili düzenlemeyi de akllara getirdi. çoklu baro sistemine kar çkan ve her platformda Barolar hükümet eliyle ypratlyor. Bizlere terörist muamelesi yaplyor. Savunma hakk kstlanyor gibi söylemlerle CHP ve HDPnin desteini alan barolarda avukat Merve Nur Doann da içinde bulunduu barolar basn açklamasnda Bizlere terörist gözüyle baklyor iddiasnda bulunuyordu.

ADLYEYE SEVK EDLD

Diyarbakr l Emniyet Müdürlüü ve l Jandarma Ekiplerinin ortak soruturmas sonucunda, güvenlik güçleri 7 Ekimde avukat Merve Nur Doan hakknda çkarlan gözalt kararyla, operasyon gerçekletirdi. Diyarbakr Cumhuriyet basavclnn istemiyle Doan, yakalanarak gözaltna alnd. Diyarbakr l Jandarma Komutanlnda önceki gün sorgusu tamamlanan Bese kod adl Avukat Doan, dün ölen saatlerinde Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesinde yaplan salk kontrolünün ardndan, Diyarbakr Adiyesine götürüldü.

MAHKEME TUTUKLAMA VERD

Savclktaki sorgusunun ardndan tutuklanma talebiyle nöbetçi Sulh Ceza Hakimliine sevk edilen Doann, silahl terör örgütüne üye olmak suçundan tutuklanmasna karar verildi.

KNA EDLEN PKKLI

Vanda, jandarma ekiplerinin ikna çalmas sonucu, 2014- 2020 tarihleri arasnda Irakn Metina, engal ve rann Kalere bölgelerinde takm komutan olarak faaliyet yürüttüü belirtilen PKKl bir terörist, Hakkarinin Yüksekova ilçesinde hudut bölgesindeki güvenlik güçlerine teslim oldu.

Van l Jandarma Komutanl ekipleri, Bakale ilçesinden 2014 ylnda terör örgütü PKKya katlan terörist ile temas salad. Jandarma ekiplerince ikna edilen terörist, Hakkarinin Yüksekova ilçesindeki Kotul Piyade Hudut Üs Bölgesindeki askerlere teslim oldu. Teslim olan teröristin, 2014-2020 yllar arasnda Irak- Metina- engal ile ran- Kalere bölgelerinde takm komutan olarak faaliyet yürüttüü belirtildi. smi açklanmayan terörist, ilemleri için Van l Jandarma Komutanlna götürüldü.

Ana Sayfaya Git