Örnek vatandaş

Diyarbakır’da inşaatlarda duvar ustası olarak çalışan Sait Pehlivan isimli vatandaş yerde bulduğu 1450 TL’yi sahibini bularak teslim etti.

Haberler 21.02.2017 - 09:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda inaatlarda duvar ustas olarak evinin geçimini salayan Sait Pehlivan, iten eve dönerken Balar ilçesi Bar caddesi üzerinde yerde 1450 TL para buldu. Hiç düünmeden o bölgede bulunan tüm esnaflar gezerek parann sahibini aramaya balayan Pehlivan, saatler sonra parann sahibinin o bölgede oturan emekli Kamil lkkaya olduunu örendi. Kendisine ulaarak kaybettii parann rakamn teyit eden Pehlivan, daha sonra kendisini davet ederek kameralar önünde paray teslim etti.

ÖRNEK NSAN

Söz Habere konuan ve semt sakinleri arasnda örnek insan olarak gösterilen Sait Pehlivan, unlar söyledi.

ten eve dönerken yerde 1450 tl buldum. Önce internetten söz gazetesinin telefonunu bularak onlar aradm onlarda bansa gereken eyleri söylediler. çok ükür parann sahibini de bulduk sahibine teslim ettik. Kendisi emekli bir amca maan çekmi ve para bozmak için bir markete girmi daha sonrada darda düürmü. Bizde bir insanlk namna ne bu parada nede büyük para da gözümüz yok Allah bize nasip etmesin bakasnn parasn.

PARASINA KAVUTU

Kaybettii emekli maana Pehlivann sayesinde yeniden kavumann sevincini yaayan Kamil lkkaya isimli emekli vatanda ise duygularn u sözlerle dile getirdi; çok sa olun çok teekkür ediyor hürmet ediyorum, Allah raz olsun maa aldm buraya geldim para bozmak isterken cebimden kaym dümü eve vardmda fark ettim ki param yoktur düürmüüm geri geldim aradm esnaflara falan sordum kimse görmediini söyledi. Daha sonra Allah raz olsun bu arkadatan beni esnaflara sormu esnaflarda bana ulaarak paramn bulunduunu söyledi. Hala öylesi insanlarn var olmas, sevindirici.

Ana Sayfaya Git