Otobüs şoföründen hayat kurtaran sefer

Diyarbakır'da seyir halindeki Büyükşehir Belediyesine ait otobüste kalp krizi geçiren yolcu, durumu fark eden şoför tarafından ve diğer yolcuların da yardımıyla hastaneye ulaştırıldı.

Haberler 02.03.2018 - 09:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Belediyenin toplu tama hizmeti veren otobüsünde kalp krizi geçiren yolcu, oförün dikkati sayesinde fark edilerek hastaneye yetitirildi.

Büyükehir Belediyesi Ulatrma Daire Bakanl bünyesinde hizmet veren E 1 hatt otobüsünde oför Ahmet Selim Baysal, Otogar-Toplu Konut seferini yapt srada ön koltukta oturan 48 yandaki Sabri Ylmazn fenalatn fark etti.

Yolcunun tavrlarndan kalp krizi geçirdiini düünen Baysal, otobüsteki dier yolculara durumu anlatarak onlarn da rzas ve yardmyla Ylmaz Gazi Yaargil Eitim ve Aratrma Hastanesine ulatrd.

Baysal, daha sonra yolcularla seferine devam etti. O anlarda yaananlar aracn güvenlik kamerasnca kaydedildi.

- Acil bir hastamz var, hastaneye götürmeliyiz

oför Baysal, Sabri Ylmazn her akam ayn saatte ayn duraktan otobüse bindiini belirterek seyir halindeyken Ylmazn rahatszlandn fark ettiini söyledi.

Dikiz aynasndan Ylmazn elini sol gösüne attn, daha sonra kolunu tuttuunu gördüünü dile getiren Baysal, öyle devam etti:

Daha önce kendim de ayn durumu yaadm için kalp krizi olma ihtimalini göz önünde bulundurarak baygnlk geçirmemesi için onu biraz konuturdum. Biraz ilerledikten sonra hastann daha da fenalamaya baladn gördüm. Yolculara Kalp krizi riski tayan acil bir hastamz var. Hastaneye götürmeliyiz. dedim. Herkes tereddüt etmeden hastaneye geldi.

- Bir hayat kurtarmak kadar güzel bir ey yok

Baysal, ricas üzerine bir yolcunun 112 acil servisi arayarak kalp krizi üphesiyle bir hastay otobüsle Gazi Yaargil Eitim ve Aratrma Hastanesine götüreceklerini aktardn, böylece gereken hazrlklarn yaplmasn talep ettiklerini ifade etti.

Bu ekilde hastay hzl bir ekilde hastaneye yetitirdiklerini anlatan Baysal, hastann tedavisinin ardndan taburcu edildiini örendiini belirtti.

Baysal, yolcusunun salna kavumasndan duyduu memnuniyete iaret ederek Dünyann en mutlu insanym desem yeridir. Allah bu mutluluu bana yaatt. Bir hayat kurtarmak kadar güzel bir ey yok. çok ükür vatandalk ve insanlk vazifemi yerine getirdim. dedi.

- Otobüsten indikten sonra fenalam olsaydm hayatta olmayabilirdim

Merkez Kayapnar ilçesinde bir kafede açlk yapan 4 çocuk babas Ylmaz, iten çktktan sonra evine gitmek için bindii otobüste fenalatna iaret etti.

Srtnda ar hissettiini anlatan Ylmaz, Srtmdaki arnn geçici olduunu düündüümden ilk bata oförün hastane teklifini reddettim. Daha sonra arm iddetlenmeye balad. Ary gösümde de hissettim. Terlemeye baladm, bam cama dayadm. Daha sonra kendimi sedye üzerinde buldum. diye konutu.

Ylmaz, kalp krizi geçirdiini ve tedavinin ardndan salna kavutuunu ifade ederek Allah raz olsun oför arkada yolcularla birlikte beni hastaneye yetitirdi. Otobüsten indikten sonra fenalam olsaydm hayatta olmayabilirdim. Otobüste bu durumu yaamam benim açmdan daha iyi oldu. Aksi takdirde rahatszlandm fark edilmeyebilirdi. eklinde konutu.

Salk durumunun iyi olduunu belirten Ylmaz, çocuklar ve ailesiyle bir arada olmann mutluluunu yaadn kaydetti.

Teekkür belgesi verildi

Ulatrma Daire Bakan Rifat Ural, Otogar-Toplu Konut seferini yapan otobüste kalp krizi geçiren yolcu Sabri Ylmaz (48) dier yolcularn yardmyla hastaneye ulatran sürücü Ahmet Selim Baysala duyarllndan dolay teekkür belgesi verdi.

- Bir insanlk olaydr

Ural, yapt konumada, Baysaln örnek davrann önemsediklerini vurgulayarak, Bir insanlk olaydr. Tüm oför arkadalarmzn bu duyarllk içerisinde olmasn temenni ediyorum. Baysala çok teekkür ediyorum. dedi.

Olay anlatan Baysal ise sefer srasnda önde oturan yolcunun fenalatn fark ettiini belirterek, Yolcuya Sizi hastaneye götüreyim. dedim. Hayr birazdan geçer. dedi. Durumunun arlatn görünce arac hastaneye yönlendirdim. Her eyden önce vatandalk görevini yerine getirdim. Belgenin verilmesi beni onurlandrd. Yerimde kim olsa ayn eyi yapard. ifadesini kulland.

Ana Sayfaya Git