Görüş Bildir

Otobüs şoföründen hayat kurtaran sefer

Diyarbakır'da seyir halindeki Büyükşehir Belediyesine ait otobüste kalp krizi geçiren yolcu, durumu fark eden şoför tarafından ve diğer yolcuların da yardımıyla hastaneye ulaştırıldı.

Otobüs şoföründen hayat kurtaran sefer

Belediye'nin toplu taşıma hizmeti veren otobüsünde kalp krizi geçiren yolcu, şoförün dikkati sayesinde fark edilerek hastaneye yetiştirildi.

Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Daire Başkanlığı bünyesinde hizmet veren E 1 hattı otobüsünde şoför Ahmet Selim Baysal, Otogar-Toplu Konut seferini yaptığı sırada ön koltukta oturan 48 yaşındaki Sabri Yılmaz'ın fenalaştığını fark etti.

Yolcunun tavırlarından kalp krizi geçirdiğini düşünen Baysal, otobüsteki diğer yolculara durumu anlatarak onların da rızası ve yardımıyla Yılmaz'ı Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesine ulaştırdı.

Baysal, daha sonra yolcularla seferine devam etti. O anlarda yaşananlar aracın güvenlik kamerasınca kaydedildi.

- "Acil bir hastamız var, hastaneye götürmeliyiz"

Şoför Baysal, Sabri Yılmaz'ın her akşam aynı saatte aynı duraktan otobüse bindiğini belirterek seyir halindeyken Yılmaz'ın rahatsızlandığını fark ettiğini söyledi.

Dikiz aynasından Yılmaz'ın elini sol göğsüne attığını, daha sonra kolunu tuttuğunu gördüğünü dile getiren Baysal, şöyle devam etti:

"Daha önce kendim de aynı durumu yaşadığım için kalp krizi olma ihtimalini göz önünde bulundurarak baygınlık geçirmemesi için onu biraz konuşturdum. Biraz ilerledikten sonra hastanın daha da fenalaşmaya başladığını gördüm. Yolculara 'Kalp krizi riski taşıyan acil bir hastamız var. Hastaneye götürmeliyiz.' dedim. Herkes tereddüt etmeden hastaneye geldi."

- "Bir hayat kurtarmak kadar güzel bir şey yok"

Baysal, ricası üzerine bir yolcunun 112 acil servisi arayarak kalp krizi şüphesiyle bir hastayı otobüsle Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesine götüreceklerini aktardığını, böylece gereken hazırlıkların yapılmasını talep ettiklerini ifade etti.

Bu şekilde hastayı hızlı bir şekilde hastaneye yetiştirdiklerini anlatan Baysal, hastanın tedavisinin ardından taburcu edildiğini öğrendiğini belirtti.

Baysal, yolcusunun sağlığına kavuşmasından duyduğu memnuniyete işaret ederek "Dünyanın en mutlu insanıyım desem yeridir. Allah bu mutluluğu bana yaşattı. Bir hayat kurtarmak kadar güzel bir şey yok. Çok şükür vatandaşlık ve insanlık vazifemi yerine getirdim." dedi.

- "Otobüsten indikten sonra fenalaşmış olsaydım hayatta olmayabilirdim"

Merkez Kayapınar ilçesinde bir kafede aşçılık yapan 4 çocuk babası Yılmaz, işten çıktıktan sonra evine gitmek için bindiği otobüste fenalaştığına işaret etti.

Sırtında ağrı hissettiğini anlatan Yılmaz, "Sırtımdaki ağrının geçici olduğunu düşündüğümden ilk başta şoförün hastane teklifini reddettim. Daha sonra ağrım şiddetlenmeye başladı. Ağrıyı göğsümde de hissettim. Terlemeye başladım, başımı cama dayadım. Daha sonra kendimi sedye üzerinde buldum." diye konuştu.

Yılmaz, kalp krizi geçirdiğini ve tedavinin ardından sağlığına kavuştuğunu ifade ederek "Allah razı olsun şoför arkadaş yolcularla birlikte beni hastaneye yetiştirdi. Otobüsten indikten sonra fenalaşmış olsaydım hayatta olmayabilirdim. Otobüste bu durumu yaşamam benim açımdan daha iyi oldu. Aksi takdirde rahatsızlandığım fark edilmeyebilirdi." şeklinde konuştu.

Sağlık durumunun iyi olduğunu belirten Yılmaz, çocukları ve ailesiyle bir arada olmanın mutluluğunu yaşadığını kaydetti.

Teşekkür belgesi verildi

Ulaştırma Daire Başkanı Rifat Ural, Otogar-Toplu Konut seferini yapan otobüste kalp krizi geçiren yolcu Sabri Yılmaz'ı (48) diğer yolcuların yardımıyla hastaneye ulaştıran sürücü Ahmet Selim Baysal'a duyarlılığından dolayı teşekkür belgesi verdi.

- "Bir insanlık olayıdır"

Ural, yaptığı konuşmada, Baysal'ın örnek davranışını önemsediklerini vurgulayarak, "Bir insanlık olayıdır. Tüm şoför arkadaşlarımızın bu duyarlılık içerisinde olmasını temenni ediyorum. Baysal'a çok teşekkür ediyorum." dedi.

Olayı anlatan Baysal ise sefer sırasında önde oturan yolcunun fenalaştığını fark ettiğini belirterek, "Yolcuya 'Sizi hastaneye götüreyim.' dedim. 'Hayır birazdan geçer.' dedi. Durumunun ağırlaştığını görünce aracı hastaneye yönlendirdim. Her şeyden önce  vatandaşlık görevini yerine getirdim. Belgenin verilmesi beni onurlandırdı. Yerimde kim olsa aynı şeyi yapardı." ifadesini kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi