Oy kavgası

Mardin’in Artuklu ilçesinde yaşayan Rıfat Dinç ve engelli kızının, 31 Mart yerel seçimlerinde muhtar adayı olan akrabaları tarafından, ‘Bana niye oy vermedin’ denilerek darp edildiği iddia edildi.

Haberler 07.08.2019 - 11:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Artuklu ilçesine bal Gül Mahallesinde 31 Mart yerel seçimlerinde akraba olan iki aday yart. Rfat Dinç ve ailesi Emrah Dinçi destekleyerek muhtar seçilmelerine katkda bulundu. Bu süre zarfnda herhangi bir olumsuzluk yaanmad mahallede, geçtiimiz günlerde dier muhtar aday olan M..D. ve 8 kiinin, Rfat Dinç ve ailesine saldrarak darp ettii öne sürüldü. Darp olay sonras ailesi ile birlikte zor günler yaayan Rfat Dinç, konuyu savcla tad. Zanllarn savclkta alnan ifadelerinin ardndan serbest braklmas sonras Rfat Dinç ve ailesi her gün ölüm korkusu ile yaamaya balad.

Bu acy ölene dek unutmayacam

Konu ile ilgili hlas Haber Ajans (HA) muhabirine açklamalarda bulunan Rfat Dinç, eiyle birlikte 29 Temmuzda misafirlikten döndükleri gece önlerinin 3 arabayla kesildiini söyledi. Dinç, 7-8 kii eli sopalarla engelli çocuumla birlikte beni ölümüne dövdüler. Engelli kzm Dilek üzerime atlad ve onun srtna da denekle vurdular. u an korktuu için 8 gündür dar çkmyor. Ben muhtarlk seçiminde dier akrabamza oy verdim diye bunlar yapyorlar bize. Baylana kadar sopalarla bizi dövdüler. Kzmn kendi gelip Babama vurmayn diye söylemesini ben ölüme kadar bu acy unutmayacam. Biz devletimize güveniyoruz. uan bunlara tutuklama olmam. Bu zanllarn serbest braklmasndan sonra ailece çok tedirginiz dedi.

Bedensel engelli olan Dilek Dinç ise, korkudan bakkala dahi çkamadklarn ifade ederek o an sürekli yaadklarn söyledi. Kendilerini darp edenlerin sürekli bir daha gelecekmi gibi hissettiklerini kaydeden Dilek Dinç, babasna, kendisine ve ailesine bunu yapanlarn cezalandrlmas gerektiini dile getirdi.

Konu ile ilgili konuan M..D., olayn iftira olduunu ve gerekli görüntü ile bilgilerin savcla iletildiini ifade etti.

Ana Sayfaya Git