Özbey'in ailesinden HDP'lilere tepki

Pençe Kartal-2 Harekat bölgesindeki Gara'da terör örgütü PKK tarafından alıkonularak şehit edilenlerden Jandarma Personel Astsubay Çavuş Semih Özbey'in annesi Sadiye Özbey, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'a tepki göstererek, "Pervin Buldan görüşmede evladımın misafir edilip bırakılacağını söyledi. Misafirlik böyle mi olurdu? Misafire böyle mi yaparlardı? Misafirine hıyanet etti." ifadesini kullandı.

Haberler 08.03.2021 - 00:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

AK Parti Malatya l Bakanlndan yaplan yazl açklamaya göre, AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur çalk, AK Parti Malatya l Bakan hsan Koca ile ehit jandarma astsubay baçavu Semih Özbeyin Malatya Yeilyurt ilçesi Özalper Mahallesinde oturan ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Ziyaretin ardndan anne Sadiye Özbey, terör örgütü PKKnn hiçbir zaman amacna ulaamayacan belirterek, Terör örgütü PKK beni yavrumdan, cierimden kopard. Aynsn kendileri de yaasn inallah. Bitsin artk bu terör yeter. deerlendirmesini yapt.

Sadiye Özbey, daha önceki bulumalarnda çalkn yanlarnda HDP E Genel Bakan Pervin Buldan aradn anmsatarak, öyle devam etti:

Pervin Buldan görümede evladmn misafir edilip braklacan söyledi. Misafirlik böyle mi olurdu? Misafire böyle mi yaparlard? Misafirine hyanet etti. Hyanetle yavrumun ölümüne sebep oldu, biz kendilerinin peine çok dütük ama bir gün bizi dikkate almadlar. Birkaç kere Cumhurbakanmz Recep Tayyip Erdoan ile Öznur çalk bizi görütürdü. Cumhurbakanmz, Sabrl olun, yavrunuzu getirmek için urayoruz dedi ama ona da kallelik ettiler. Cumhurbakanm evladm kurtarmak için çok çabalad ama olmad.

Olunu terör örgütünden kurtarmak için HDP Diyarbakr l Bakanl binas önünde oturma eylemi yapan Diyarbakr anneleri ile eylem yaptn aktaran Özbey, Orada HDPliler bize, Sizin çocuklarnz Cumhurbakan versin dediler. Bende, çocuumu Cumhurbakan alsa onun kapsna giderdim, benim çocuumu HDP ald, siz aldnz, dedim. Olumu 6 yl bekledim. Terör örgütü PKKya lanet olsun. Bir evlad ne halde büyütüyorsun. 6 yl beni evladma hasret braktlar. 6 yl olumun ne sesini duydum, ne kokusunu aldm. Cumhurbakanm taziye için beni telefonla arad bana basal diledi. Ben de kendisine Olumun kann yerde koyma, senden tek dileim bu. Bir tane bile terörist kalmasn, kökünü kaz dedim. ifadelerini kulland.

KILIçDAROLU BEN KANDIRDI

Özbey, oluna kavumak için CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolunun da yanna gittiini aktararak, öyle devam etti:

Klçdaroluna Bizim için yürüyü yap dedim, Tamam yapacaz dedi. Acaba çocuklarmz için bir yürüyü yapacaklar m diye gözüm kulam her dakika haberlerdeydi. Bizi kandrd. Acaba kendi çocuklar olsa ne yaparlard? Klçdarolunun çocuu orada olsa ne yapard? Aldm mektubu Ankaraya Klçdaroluna götürdüm ama onlar zahmet edip mektuba bakmadlar.

TERÖR ÖRGÜTÜ PKKYA LANET OLSUN

ehit Semih Özbeyin babas Gürsel Özbey ise terörün her türlüsünü lanetlediklerini ifade etti.

Bize bu acy yaatanlara, bu acy layk görenlere lanet olsun deerlendirmesinde bulunan baba Özbey, unlar kaydetti:

Bu insanlar, vicdanlaryla ba baa kalsnlar. Eer kafalarn yasta koyduklarnda rahat uyuyabiliyorlarsa ne mutlu onlara. Ben hakkm helal etmiyorum. Etmediim insanlar da zaman ve yeri geldiinde tek tek ifa edeceim. HDP, gerçek yüzünü bir kez daha gösterdi, yalanc olduklarn gösterdiler. Rahatça bu çocuklar getirebilecek imkanlara sahiptiler ama getirmediler. çünkü bunu kullanmak istediler. Ben onlara ne bu dünyada ne de ahirette hakkm helal etmiyorum. Benim çocuum ve 12 evladmzn kannda boulacaklar. Ben dünyada bir insann yaamayaca evlat acsn yayorum. Allah, benim yaadm onlara da yaatsn. nsan Haklar Derneinin genel bakanndan, yönetim kuruluna kadar hepsiyle görütüm. Bizi hükümete gönderdiler, hükümetten olumlu cevap getirdik. Yine yerlerinden kmldamadlar. Bugünde bunun hesabn onlardan soracaz. Bizi aylarca, yllarca oyaladlar. Urayoruz dediler, gelinen aamada gördük ki uramamlar, oyalanmz.

Ana Sayfaya Git