PAK ve PSK’den seçim açıklaması

PAK ve PSK tarafından yapılan seçim değerlendirmesinde, “Yerel seçimler, Kürt karşıtlığı üzerinden yürütülen şiddetin, şovenizmin, kutuplaşmanın ve adaletsizliğin damgasını vurduğu bir seçim oldu” denildi.

Haberler 04.04.2019 - 01:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kürdistan Özgürlük Partisi (PAK) ve Kürdistan Sosyalist Partisi (PSK), Pazar günü Türkiyede gerçekleen ve iki partinin Yurtsever Demokrat ttifakyla bamsz adaylarla girdii yerel seçimlerle ilgili ortak yazl açklama yapt.

Ortak yazl açklamada, 31 Mart 2019 tarihinde yaplan yerel seçimler, Kürt kartl üzerinden yürütülen iddetin, ovenizmin, kutuplamann ve adaletsizliin damgasn vurduu bir seçim oldu ifadelerine yer verildi.

AK Partinin son yllarda politikasn Kürt kartlna dayandrd belirtilen açklamada, öyle denildi:

Türkiyeyi yöneten AK Parti iktidar son birkaç yldr varln Kürt kartlna dayandrm, Kürt ve Kürdistana ilikin bütün deerlere kar tam bir seferberlik ilan etmi, bütün temel hak ve özgürlükleri bir yana iterek keyfi bir rejim kurmu durumdadr. Son olarak atad kayyumlarla Kürt halknn iradesini yok sayarak Kürdistanda sömürge valilii sistemini hayata geçirmitir.

HDPYE ELETR

Yaplan açklamada, Halklarn Demokratik Partisine (HDP) u eletirilerde bulunuldu:

Kürt halknn ezici çounlukla büyük bir destek sunduu HDP ise bu destein gereini yerine getirmek yerine iddet politikalarna boyun emi, kentlerimizi viraneye çeviren ve binlerce canmzn yok olmasna neden olan hendek politikalarna çanak tutmutur.

Ayrca açklamada, Yurtsever Demokrat ttifaka dikkat çekilerek, 31 Mart 2019 yerel seçimleri gündeme geldiinde, Kürdistan Sosyalist Partisi (PSK) ve Kürdistan Özgürlük Partisi (PAK) olarak milletimizin içinde bulunduu bu kskac krmak ve ulusal demokratik bir alternatif sunmak amacyla yurtsever aydn, siyasetçi ve kanaat önderiyle birlikte Yurtsever Demokrat ttifak kurduk denildi.

Söz konusu ittifak Diyarbakr, Batman ve Muta bamsz adaylar göstermiti.

Açklamada, Kürt illerindeki alternatife deinilerek, u ifadelere yer verildi:

Son bir ay içinde aday gösterdiimiz yerlerde gücümüzün çok ötesinde bir seçim kampanyas gerçekletirdik. Kürdistan yangn yerine dönütüren aktörleri ve onlarn ykm politikalarn tehir ettik. Halkmzn, kendisine dayatlan çok yönlü bask ve dayatmalara kar çaresiz ve alternatifsiz olmadn gösterdik. Kürdistan toplumunun üstüne örtülmek istenen ölü topran kaldrmak, halkmz sindirmek için örülen korku duvarn ykmak için fedakrca bir çalma yürüttük. Gelinen aamada Kürt milletinin inkr, iddet ve ykm politikalarna kar çaresiz olmad ortaya çkmtr. Halkmzn güveni, cesareti ve ulusal özgürlüünü kazanacana olan inanc artmtr.

Ana Sayfaya Git