Partili kadınlara saldırı

Halk oylaması için çalışma yapan AK Parti Diyarbakır Kadın Kolları üyeleri, HDP'li olduğu öne sürülen grubun sözlü ve fiili saldırısına uğradı

Haberler 09.04.2017 - 13:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Merkez Balar ilçesindeki sosyal konutlarda broür datan partililere sözlü ve fiili saldrda bulunuldu. HDPli olduu öne sürülen grubun AK Partili kadnlar darbetmesi üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Saldrda yaralanan Remziye en sabah saatlerinde halk oylamas için kap kap dolatklarn söyledi. lçedeki sosyal konutlara seçim çalmas için gittiklerini belirten en, konutlardaki kadn ve erkeklerin kendilerini çembere alarak hem sözlü hem de fiili saldrda bulunduunu anlatt.

Saldrda yaralanan en Yaklak 400 kadn ve erkek bizi çembere aldlar. 70 yalarndaki bir arkadamzn saldrda üstü ba yrtld. Bizi dövmeye baladlar. çember içindeyken fotorafmz çektiler ve bize Fotorafnz çektik, kim olduunuzu biliyoruz, yannza kalmayacak dediler diye konutu. AK Parti l Kadn Kollar Bakan Mukaddes Evsen de halk oylamasn vatandalara anlatmak için sürekli sahada olduklarn vurgulayarak, çalmalarnda geri adm atmayacaklarn, bütün evlere gideceklerini söyledi.

DYARBAKIR - Diyarbakrda anayasa deiikliiyle ilgili halk oylamas için çalma yürüten AK Parti l Kadn Kollar üyeleri, HDPli olduu iddia edilen grubun saldrsna urad.

Merkez Balar ilçesindeki sosyal konutlarda broür datan partililere sözlü ve fiili saldrda bulunuldu. HDPli olduu öne sürülen grubun AK Partili kadnlar darbetmesi üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi.

Saldrda yaralanan Remziye en sabah saatlerinde halk oylamas için kap kap dolatklarn söyledi.

lçedeki sosyal konutlara seçim çalmas için gittiklerini belirten en, konutlardaki kadn ve erkeklerin kendilerini çembere alarak hem sözlü hem de fiili saldrda bulunduunu anlatt.

en, öyle devam etti:

Konutlara girdiimizde bir adam, Ben spor kulübü bakanym. Buraya girerseniz sizi öldürürler. dedi. Biz de Onlar bizim kapmza geldiklerinde onlar dövüp kovalamyoruz, sadece görevimizi yapyoruz burada. dedik. Oraya girdiimizde bu adam da bizi takip etti. O da onlarn yanndayken yaklak 400 kadn ve erkek bizi çembere ald. 70 yalarndaki bir arkadamzn saldrda üstü ba yrtld. Bizi dövmeye baladlar. çember içindeyken fotorafmz çektiler ve bize Fotorafnz çektik, kim olduunuzu biliyoruz, yannza kalmayacak. dediler. Aza alnmayacak kelimeler kullandlar. Kenara çekilip polisi aradm. Polis bizi kurtard.

Yeni Türkiye ve kentin gelecei için çalma yaptklarn dile getiren en, vatan ve millet adna çaltklar için korkuya kaplmadklarn söyledi.

Konutlara girmeden HDPli olduu öne sürülen kii tarafndan takip edildiklerine dikkati çeken en, Bizi takip eden adam Konutlardakilerin tamam HDPlidir. dedi. Oradakilerin tamamn o adam kkrtt. Bana da Beni tanyor musun? Senin soyunu, sopunu kuruturum. dedi. ifadelerini kulland.

- Aniden ablama saldrd ve bir tokat att

Parti üyesi Emine çöz de seçim çalmas kapsamnda girdikleri konutlarda ikier ve üçerli gruplar halinde dolatklarn anlatt.

Ev sakinlerine halk oylamasyla ilgili düüncelerini sorduklarn ifade eden çöz, unlar kaydetti:

Bir kapy çaldmzda bir kadn Ne yapyorsunuz, nasl burada broür datrsnz? dedi. Biz de Görevimizi yapyoruz, almak zorunda deilsiniz. dedik. Aniden ablama saldrd ve bir tokat att.Yanmzda 70 yalarnda bir ablamz vard, onun da saçn tutmaya balad. Arkadalarmz duyunca geldiler ve hemen siteden çktk. Kadn peimizi brakmad ve tüm site bamza topland. Aralarndan biri arkadam itip Buradan hayr oylar çkacak, göreceksiniz. dedi. Biz de Sonuna kadar Evet diyoruz ve evet çkacana inanyoruz. dedik.

AK Parti l Kadn Kollar Bakan Mukaddes Evsen de halk oylamasn vatandalara anlatmak için sürekli sahada olduklarn vurgulayarak, çalmalarnda kadnlarn sürekli tacize, sözlü ve fiili saldrya uradn söyledi.

Bunlardan bir tanesini bizzat ben yaadm. Bugün de kadnlarmzn etraflarn özellikle erkekler ablukaya alm. Onlara hem sözlü hem de fiziki saldrda bulunmular. Avukatlarmz olay yerine gitti. Hukuki ilem balatacaz. diyen Evsen, Siirtte de AK Parti Kadn Kollar üyelerine saldrda bulunulduunu, çalmalarnda geri adm atmayacaklarn, bütün evlere gideceklerini sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git