Partili kadınlara saldırı

Halk oylaması için çalışma yapan AK Parti Diyarbakır Kadın Kolları üyeleri, HDP'li olduğu öne sürülen grubun sözlü ve fiili saldırısına uğradı

Partili kadınlara saldırı

Merkez Bağlar ilçesindeki sosyal konutlarda broşür dağıtan partililere sözlü ve fiili saldırıda bulunuldu. HDP'li olduğu öne sürülen grubun AK Parti'li kadınları darbetmesi üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Saldırıda yaralanan Remziye Şen sabah saatlerinde halk oylaması için kapı kapı dolaştıklarını söyledi. İlçedeki sosyal konutlara seçim çalışması için gittiklerini belirten Şen, konutlardaki kadın ve erkeklerin kendilerini çembere alarak hem sözlü hem de fiili saldırıda bulunduğunu anlattı.

Saldırıda yaralanan Şen "Yaklaşık 400 kadın ve erkek bizi çembere aldılar. 70 yaşlarındaki bir arkadaşımızın saldırıda üstü başı yırtıldı. Bizi dövmeye başladılar. Çember içindeyken fotoğrafımızı çektiler ve bize 'Fotoğrafınızı çektik, kim olduğunuzu biliyoruz, yanınıza kalmayacak' dediler" diye konuştu. AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Mukaddes Evsen de halk oylamasını vatandaşlara anlatmak için sürekli sahada olduklarını vurgulayarak, çalışmalarında geri adım atmayacaklarını, bütün evlere gideceklerini söyledi.

DİYARBAKIR - Diyarbakır'da anayasa değişikliğiyle ilgili halk oylaması için çalışma yürüten AK Parti İl Kadın Kolları üyeleri, HDP'li olduğu iddia edilen grubun saldırısına uğradı.

Merkez Bağlar ilçesindeki sosyal konutlarda broşür dağıtan partililere sözlü ve fiili saldırıda bulunuldu. HDP'li olduğu öne sürülen grubun AK Parti'li kadınları darbetmesi üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi.

Saldırıda yaralanan Remziye Şen sabah saatlerinde halk oylaması için kapı kapı dolaştıklarını söyledi.

İlçedeki sosyal konutlara seçim çalışması için gittiklerini belirten Şen, konutlardaki kadın ve erkeklerin kendilerini çembere alarak hem sözlü hem de fiili saldırıda bulunduğunu anlattı.

Şen, şöyle devam etti:

"Konutlara girdiğimizde bir adam, 'Ben spor kulübü başkanıyım. Buraya girerseniz sizi öldürürler.' dedi. Biz de 'Onlar bizim kapımıza geldiklerinde onları dövüp kovalamıyoruz, sadece görevimizi yapıyoruz burada.' dedik. Oraya girdiğimizde bu adam da bizi takip etti. O da onların yanındayken yaklaşık 400 kadın ve erkek bizi çembere aldı. 70 yaşlarındaki bir arkadaşımızın saldırıda üstü başı yırtıldı. Bizi dövmeye başladılar. Çember içindeyken fotoğrafımızı çektiler ve bize 'Fotoğrafınızı çektik, kim olduğunuzu biliyoruz, yanınıza kalmayacak.' dediler. Ağza alınmayacak kelimeler kullandılar. Kenara çekilip polisi aradım. Polis bizi kurtardı."

Yeni Türkiye ve kentin geleceği için çalışma yaptıklarını dile getiren Şen, vatan ve millet adına çalıştıkları için korkuya kapılmadıklarını söyledi.

Konutlara girmeden HDP'li olduğu öne sürülen kişi tarafından takip edildiklerine dikkati çeken Şen, "Bizi takip eden adam 'Konutlardakilerin tamamı HDP'lidir.' dedi. Oradakilerin tamamını o adam kışkırttı. Bana da 'Beni tanıyor musun? Senin soyunu, sopunu kuruturum.' dedi." ifadelerini kullandı.

- "Aniden ablama saldırdı ve bir tokat attı"

Parti üyesi Emine İçöz de seçim çalışması kapsamında girdikleri konutlarda ikişer ve üçerli gruplar halinde dolaştıklarını anlattı.

Ev sakinlerine halk oylamasıyla ilgili düşüncelerini sorduklarını ifade eden İçöz, şunları kaydetti:

"Bir kapıyı çaldığımızda bir kadın 'Ne yapıyorsunuz, nasıl burada broşür dağıtırsınız?' dedi. Biz de 'Görevimizi yapıyoruz, almak zorunda değilsiniz.' dedik. Aniden ablama saldırdı ve bir tokat attı.Yanımızda 70 yaşlarında bir ablamız vardı, onun da saçını tutmaya başladı. Arkadaşlarımız duyunca geldiler ve hemen siteden çıktık. Kadın peşimizi bırakmadı ve tüm site başımıza toplandı. Aralarından biri arkadaşımı itip 'Buradan 'hayır' oyları çıkacak, göreceksiniz.' dedi. Biz de 'Sonuna kadar 'Evet' diyoruz ve 'evet' çıkacağına inanıyoruz.' dedik."  

AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Mukaddes Evsen de halk oylamasını vatandaşlara anlatmak için sürekli sahada olduklarını vurgulayarak, çalışmalarında kadınların sürekli tacize, sözlü ve fiili saldırıya uğradığını söyledi.

"Bunlardan bir tanesini bizzat ben yaşadım. Bugün de kadınlarımızın etraflarını özellikle erkekler ablukaya almış. Onlara hem sözlü hem de fiziki saldırıda bulunmuşlar. Avukatlarımız olay yerine gitti. Hukuki işlem başlatacağız." diyen Evsen, Siirt'te de AK Parti Kadın Kolları üyelerine saldırıda bulunulduğunu, çalışmalarında geri adım atmayacaklarını, bütün evlere gideceklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz