Paskalya Bayramı'na 'koronavirüs' tehdidi

Diyarbakır'daki Meryem Ana Süryani Kadim Kilisesi'nde, Hristiyanların en önemli bayramlarından Paskalya kutlamalarının koronavirüs nedeniyle iptal olabileceği belirtildi. Meryem Ana Süryani Kadim Kilisesi Vakıf Başkan Vekili Saliba Açiş, "Hem devletin hem de patriğimizin vereceği kararlara uyacağız. İptal edilmesi gerekiyorsa iptal edeceğiz" dedi.

Haberler 19.03.2020 - 10:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrdaki 3üncü yüzylda kalma Meryem Ana Süryani Kadim Kilisesinde yüzyllardr kutlanan Hristiyan aleminin en önemli bayramlarndan Paskalya, bu yl koronovirüs nedeniyle tehdit altnda. Meryem Ana Süryani Kadim Kilisesi Vakf Bakan Vekili Saliba Açi, koronavirüs önlemleri kapsamnda tedbirler aldklarn ifade ederek, Diyarbakr Büyükehir Belediyesince sürekli dezenfekte çalmas yapldn söyledi. Diyarbakrda 20 kiilik cemaatleri olduunu aktaran Açi, kilisede ibadet yaplp yaplmayacana devletin ve Süryani Patrikliinin karar vereceini bildirdi.

PASKALYA BAYRAMI KUTLAMALARI PTAL EDEBLRZ

Açi, Paskalya kutlamalarnn iptal olabileceini belirterek, Devlet ne karar veriyorsa biz de ona uyarak, tedbirleri alacaz. Patriimiz de dünyadaki süryani ortodoks kiliselerinde koronavirüs nedeniyle nasl tedbir alnmas gerektiine ilikin mesaj gönderdi. Cemaatimiz 20 kiiden oluuyor. Hem devletin verecei kararlara hem de patriimizin verdii kararlara uyacaz. Paskalya Bayram için u an bir ey söyleyemiyoruz. ptal edilmesi gerekiyorsa iptal edeceiz. Biz de her eyden önce insan sal gelir. Bu önlemleri almamz art zaten. Dualar evde de yaplr. Biz zaten insanlarmz için dua ediyoruz. Bu tür hastalklardan korunma için dua ediyoruz. Dualarmz onlarla beraber dedi.

Ana Sayfaya Git