Peki seçmen ne diyor?

Seçmen, sandığın "istikrar ve güvenden" yana tercihini ortaya koyduğunu ifade ederken, Diyarbakır özelinde, iktitadır sosyol, siyasal ve ekonomik yönde, seferberlik ilan etmesi gerektiğini bildirdi.

Haberler 27.06.2018 - 10:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tüm Türkiye ve hatta dünyann nefesini tutarak bekledii Cumhurbakan ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçiminin sonuçlar belli olurken, Diyarbakrl vatandalar seçim sonuçlarn yorumlad. Seçimin ardndan olas ekonomik ve siyasi gelimeler hakknda görü beyan eden vatandalarn düüncelerini Söz Haber ekibine iletti.

te vatandalarn önceki gün yaplan seçimler hakkndaki görüleri;

TÜRKYE STKRAR OY VERD

Ömer Evsen, Türkiyenin çok ciddi bir seçimden geçtii bir süreçti. Dün Türkiye istikrar oy verdi. Ykmak, satmak ve projelerin ortadan kalkmasn isteyenlerle arasnda bir tercih yapt. Türkiye tercihini ileriye atlacak admlarla, sayn cumhurbakanmz Recep Tayyip Erdoanla ve AK Partinin içinden bulunduu cumhur ittifakndan yana kulland. Bu Türkiyenin 2023, 2071 hedeflerinin sektee uramadan devam etmesi noktasnda önemli bir seçimdi. nsanlar hiçbir ekilde ykm, yok etme ve kapatma üzerine deil, bugünkü kazanmlarnn üstüne yeni kazanmlar koyabilecei siyasetçilerin siyasilerin argümanlarn satn alm oldular. Ülke artk istikrarl bir süreçte olduu için seçime kadar ortaya konulan tablo yani soan ve patates fiyatlarnn insanlarn umurunda olmadn gösterdi. nsanlar doymann sadece patates ve soanla olmadn, siyasetende doymann gerektiini çok açk bir ekilde ortaya koydular. En önemlisi de Türkiyede iktidarn sosyal medya üzerinden deitirilemeyeceini tüm dünyaya ispatlam oldular. Batnn sosyolojik algsnn tamamn bir seçimle ykm oldu Türkiye.

ESK BR AK PARTLYM AMA LSTELER YÜZÜNDEN OY VERMEDM

Murat enyiit, Seçim beklediimiz sonuçlarla sonuçland. Mevcut iktidarn yeniden iktidar olmasn bekliyorduk. Gerçi Tayyip Erdoann bu kadar oy almasn beklemiyordum. Seçimin ikinci tura kalmasn bekliyordum. AK Partinin burada iyi bir düü yaadn gördüm. Bir yandan da iyi oldu çünkü çok kötü bir liste çkarmlard Diyarbakr için. Ben eski bir AK Partiliyim ama listeler yüzünden oy vermedim. Bu tepkimizi de sayn cumhurbakanmza göstermi olduk. Listedeki bir adat dnda hiç birini sevmediimiz adaylard. Sevmediimiz adaylar meclise girdi ve bunlar hiçbir zaman bizi iyi temsil edemedi. 3 aday maalesef meclise girdi.

YENLKLERE AçIIZ HER ZAMAN

Ahmet Cengiz, Seçim sonuçlar gayet umduum gibi çkt. AK Parti milletvekili saysnn düeceini tahmin ediyordum, Sayn Cumhurbakanmz Recep Tayyip Erdoann kazanabileceini düünüyordum. Sonuçlarda bu dorultuda çkt için mutluyum. Biliyorsunuz bu seçimle birlikte yeni bir hükümet sistemini göreceiz. Yeniliklere açz her zaman. nallah umuyorum çok güzel eyler olacak. Her eyin hayrls olsun. Seçim öncesi ekonomi çok konuulan konularn banda geliyordu. Seçim oldu ve bundan sonra inallah iyi gelimeler olur diye temenni ediyorum.

SEçM SONUçLARI BENM çN SÜRPRZ OLDU

Ekrem Kaya, Seçimlerde fazla bir deiiklik olmad seçilmede önce AK Partinin iktidardan gidecei söyleniyordu ama görüyorsunuz tekrar iktidar oldu. Yani beklediim sonuçlar çkmad. O bakmdan seçim sonuçlar benim için sürpriz oldu. Bakalm ekonomi iyi olacak dediler inallah iyi olur, göreceiz. Bu seçimle birlikte yeni cumhurbakanl sistemi uygulanacak, bakalm göreceiz. Zaman gösterecek, inallah iyi olur. Seçim bitti ama piyasalarda kriz var, daha da kötü olmasndan korkuyoruz. uan belli bir krizin içerisindeyiz. Görüntü gittikçe kötüye gidiyor. sizlik var, ekonomi çok kötü. Ben Diyarbakrda otel iletiyorum ve ilerimiz uan yüzde 80 dütü. Ne yazk ki öyle dülükte olsa devam ediyoruz.

TÜRKYEY BUNDAN SONRA KMSE YAKALAYAMAZ DYE DÜÜNÜYORUM

Yusuf Doan, Seçim sonuçlar Türkiye için hayrl oldu. AK Parti ve cumhur ittifak önemli bir yüzde elde etti. Erdoannn da yüzde 53 gibi bir oy almas Türkiyenin gelecei açsndan önemli, güzel ve hayrl oldu. Türkiyenin global anlamda ciddi bir kskaçta olduunu artk herkes biliyor. Erdoann tekrar iktidar olmas o kskacn yrtlmas açsndan önemli bir noktadr. Yeni cumhurbakanll hükümet sistemine yllar önce geçilmesi gerekiyordu. Geç kalnm bir ey. Dünyann büyük ve güçlü ülkeleri bu sistemle yönetiliyorlar. Bu uan Türkiye için gereken bir ey. Türkiyeyi bundan sonra kimse yakalayamaz diye düünüyorum.

AK PART, MHPYE MUHTAç DEL

Felat Yaa, çok zor bir seçim dönemini atlattk. Bu seçim 81 milyon insann kaos istemiyoruz, bar ve kardelik istiyoruz mesajnn önemli bir göstergesiydi. Tüm partiler bu seçimde istediini ald. Bu dorultuda halk diyor ki, iç içe olun beraber çaln ve beraber mücadele edin. Halk mecliste bu aritmetii istedi, bakan olarak da Erdoan istedi. Erdoan meclise sadece MHP ile çalacan söyledi bence AK Parti, MHPye muhtaç deil. ttifak olarak MHP ile olabilir ama, HDP ve dier partilerde var. Beraber mecliste bir eyler yapabilirler. AK partinin de bu ülkeyi sadece MHPye muhtaç etmemesini istiyoruz.Kalknma noktasnda çok iyi eyler olacan düünüyorum. AK partinin güzel eyler yapacana inanyorum.

Ana Sayfaya Git