Peki seçmen ne diyor?

Seçmen, sandığın "istikrar ve güvenden" yana tercihini ortaya koyduğunu ifade ederken, Diyarbakır özelinde, iktitadır sosyol, siyasal ve ekonomik yönde, seferberlik ilan etmesi gerektiğini bildirdi.

Peki seçmen ne diyor?

Tüm Türkiye ve hatta dünyanın nefesini tutarak beklediği Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçiminin sonuçları belli olurken, Diyarbakırlı vatandaşlar seçim sonuçlarını yorumladı. Seçimin ardından olası ekonomik ve siyasi gelişmeler hakkında görüş beyan eden vatandaşların düşüncelerini Söz Haber ekibine iletti.

İşte vatandaşların önceki gün yapılan seçimler hakkındaki görüşleri;

“TÜRKİYE İSTİKRAR OY VERDİ”

Ömer Evsen, “Türkiye’nin çok ciddi bir seçimden geçtiği bir süreçti. Dün Türkiye istikrar oy verdi. Yıkmak, satmak ve projelerin ortadan kalkmasını isteyenlerle arasında bir tercih yaptı. Türkiye tercihini ileriye atılacak adımlarla, sayın cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’la ve AK Partinin içinden bulunduğu cumhur ittifakından yana kullandı. Bu Türkiye’nin 2023, 2071 hedeflerinin sekteğe uğramadan devam etmesi noktasında önemli bir seçimdi. İnsanlar hiçbir şekilde yıkım, yok etme ve kapatma üzerine değil, bugünkü kazanımlarının üstüne yeni kazanımlar koyabileceği siyasetçilerin siyasilerin argümanlarını satın almış oldular. Ülke artık istikrarlı bir süreçte olduğu için seçime kadar ortaya konulan tablo yani soğan ve patates fiyatlarının insanların umurunda olmadığını gösterdi. İnsanlar doymanın sadece patates ve soğanla olmadığını, siyasetende doymanın gerektiğini çok açık bir şekilde ortaya koydular. En önemlisi de Türkiye’de iktidarın sosyal medya üzerinden değiştirilemeyeceğini tüm dünyaya ispatlamış oldular. Batının sosyolojik algısının tamamını bir seçimle yıkmış oldu Türkiye.”

“ESKİ BİR AK PARTİLİYİM AMA LİSTELER YÜZÜNDEN OY VERMEDİM”

Murat Şenyiğit, “Seçim beklediğimiz sonuçlarla sonuçlandı. Mevcut iktidarın yeniden iktidar olmasını bekliyorduk. Gerçi Tayyip Erdoğan’ın bu kadar oy almasını beklemiyordum. Seçimin ikinci tura kalmasını bekliyordum. AK Parti’nin burada iyi bir düşüş yaşadığını gördüm. Bir yandan da iyi oldu çünkü çok kötü bir liste çıkarmışlardı Diyarbakır için. Ben eski bir AK Partiliyim ama listeler yüzünden oy vermedim. Bu tepkimizi de sayın cumhurbaşkanımıza göstermiş olduk. Listedeki bir adat dışında hiç birini sevmediğimiz adaylardı. Sevmediğimiz adaylar meclise girdi ve bunlar hiçbir zaman bizi iyi temsil edemedi. 3 aday maalesef meclise girdi.”

“YENİLİKLERE AÇIĞIZ HER ZAMAN”

Ahmet Cengiz, “ Seçim sonuçları gayet umduğum gibi çıktı. AK Parti milletvekili sayısının düşeceğini tahmin ediyordum, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın kazanabileceğini düşünüyordum. Sonuçlarda bu doğrultuda çıktığı için mutluyum. Biliyorsunuz bu seçimle birlikte yeni bir hükümet sistemini göreceğiz. Yeniliklere açığız her zaman. İnşallah umuyorum çok güzel şeyler olacak. Her şeyin hayırlısı olsun. Seçim öncesi ekonomi çok konuşulan konuların başında geliyordu. Seçim oldu ve bundan sonra inşallah iyi gelişmeler olur diye temenni ediyorum.

“SEÇİM SONUÇLARI BENİM İÇİN SÜRPRİZ OLDU”

Ekrem Kaya, “Seçimlerde fazla bir değişiklik olmadı seçilmede önce AK Partinin iktidardan gideceği söyleniyordu ama görüyorsunuz tekrar iktidar oldu. Yani beklediğim sonuçlar çıkmadı. O bakımdan seçim sonuçları benim için sürpriz oldu. Bakalım ekonomi iyi olacak dediler inşallah iyi olur, göreceğiz. Bu seçimle birlikte yeni cumhurbaşkanlığı sistemi uygulanacak, bakalım göreceğiz. Zaman gösterecek, inşallah iyi olur. Seçim bitti ama piyasalarda kriz var, daha da kötü olmasından korkuyoruz. Şuan belli bir krizin içerisindeyiz. Görüntü gittikçe kötüye gidiyor. İşsizlik var, ekonomi çok kötü. Ben Diyarbakır’da otel işletiyorum ve işlerimiz şuan yüzde 80 düştü. Ne yazık ki öyle düşlükte olsa devam ediyoruz.

“TÜRKİYE’Yİ BUNDAN SONRA KİMSE YAKALAYAMAZ DİYE DÜŞÜNÜYORUM”

Yusuf Doğan, “ Seçim sonuçları Türkiye için hayırlı oldu. AK Parti ve cumhur ittifakı önemli bir yüzde elde etti. Erdoğan’ının da yüzde 53 gibi bir oy alması Türkiye’nin geleceği açısından önemli, güzel ve hayırlı oldu. Türkiye’nin global anlamda ciddi bir kıskaçta olduğunu artık herkes biliyor. Erdoğan’ın tekrar iktidar olması o kıskacın yırtılması açısından önemli bir noktadır. Yeni cumhurbaşkanlılığı hükümet sistemine yıllar önce geçilmesi gerekiyordu. Geç kalınmış bir şey. Dünyanın büyük ve güçlü ülkeleri bu sistemle yönetiliyorlar. Bu şuan Türkiye için gereken bir şey. Türkiye’yi bundan sonra kimse yakalayamaz diye düşünüyorum.”

“AK PARTİ, MHP’YE MUHTAÇ DEĞİL”

Felat Yaşa, “Çok zor bir seçim dönemini atlattık. Bu seçim 81 milyon insanın kaos istemiyoruz, barış ve kardeşlik istiyoruz mesajının önemli bir göstergesiydi. Tüm partiler bu seçimde istediğini aldı. Bu doğrultuda halk diyor ki, iç içe olun beraber çalışın ve beraber mücadele edin. Halk mecliste bu aritmetiği istedi, başkan olarak da Erdoğan’ı istedi. Erdoğan meclise sadece MHP ile çalışacağını söyledi bence AK Parti, MHP’ye muhtaç değil. İttifak olarak MHP ile olabilir ama, HDP ve diğer partilerde var. Beraber mecliste bir şeyler yapabilirler. AK partinin de bu ülkeyi sadece MHP’ye muhtaç etmemesini istiyoruz.Kalkınma  noktasında çok iyi şeyler olacağını düşünüyorum. AK partinin güzel şeyler yapacağına inanıyorum.”

Kaynak: Diyarbakır Söz