Pervin Buldan'dan 'Dolmabahçe Mutabakatı' açıklaması

'Dolmabahçe Mutabakatı'nın yıl dönümüne ilişkin açıklama yapan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, 'Eninde sonunda Dolmabahçe Mutabakatı'na dönülecek' dedi.

Haberler 01.03.2019 - 10:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Halklarn Demokratik Partisi (HDP) E Genel Bakan Pervin Buldan, 28 ubat 2015te mral Heyeti ve hükümet yetkilileri tarafndan kamuoyuna deklere edilen Dolmabahçe Mutabakatnn yl dönümüne ilikin yazl açklama yapt. Buldan açklamasnda, Erdoan, Dolmabahçe Mutabakatnn açkland gün, Bu hasretle beklediimiz bir çardr demiti. Ancak 24 Nisan 2015te, Ne mutabakat? Böyle bir mutabakat yok diyerek, çözüm masasn devirdi dedi.

DEMOKRATK SEçENEN, KTDARI KAYBETTRECEN BLYORLAR

Bir kez daha hatrlatalm ki, Dolmabahçe Mutabakat bugün yaanan tüm bu ykm ve gasp sürecinin panzehiridir. Bunu bildikleri için çözüm mözüm yok diyorlar. Demokratik seçenein olumamas için demokratik siyaset alann daraltp, çözüm ve bar umudunu yok etmeye çalyorlar. Demokratik seçenek ve demokratik temsiliyet güç kazand oranda, kendilerinin iktidar kaybedeceini biliyorlar.

ENNDE SONUNDA DOLMABAHçE MUTRABAKATInIN çERNE DÖNÜLECEK

Dolmabahçe Mutabakatndaki ilkeler, aradan 4 yl geçse de, bugün de güncelliini ve geçerliliini korumaktadr. Türkiyenin içinde bulunduu krizlerden çkabilmesi, toplumun refah ve huzura kavuabilmesi ancak bu anlayn gündemlemesiyle mümkün olabilir. Saray rejiminin dayatmalar altnda ezilen, gelecek umutlarn neredeyse yitiren halklarmz bilmelidir ki, yaanan bu karanlk süreç kalc deildir. Bu sürecin sonu mutlaka aydnla çkacaktr. Eninde sonunda bu ülke, bu toplum, devlet ve parlamento Dolmabahçe Mutabakatnn içeriine geri dönecektir. Türkiye çözümle ve barla, bar da halklarla buluacaktr. Demokratik bir ülkede eit ve özgür yaayacamz günleri bizler gerçekletireceiz, bizler baaracaz.

Ana Sayfaya Git