Peş peşe FETÖ operasyonu!

İzmir merkezli 50 ilde, FETÖ/PDY'nin Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) yapılanmasına yönelik operasyon düzenlendi. 304 kişi hakkında gözaltı kararı olan operasyonda, çok sayıda şüphelinin gözaltına alındığı bildirildi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından da GATA (Sağlık Bilimleri Üniversitesi) bünyesinde FETÖ terör örgütü ile irtibatları tespit edilen 14'ü aktif görevde, 2'si emekli, 1'i istifa etmiş, 14'ü ihraç 31 doktor ile 6 mahrem imam hakkında gözaltı kararı verildi.

Haberler 09.12.2020 - 00:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

zmir Cumhuriyet Basavclnn FETÖ/PDYnin TSK yaplanmasna yönelik yürüttüü soruturma kapsamnda, ankesörlü/ kontörlü sabit hat ile FETÖ imamlar ile irtibatl olduu belirlenen 304 kii hakknda gözalt karar verildi. zmir Emniyet Müdürlüü ve Jandarma Komutanl ekipleri, hakknda gözalt karar verilen üphelilere yönelik çalma balatt. Ekipler, saat 01.00 sralarnda zmir merkezli 50 ilde operasyon için dümeye bast.

Gözalt karar verilen üphelilerin 5i albay, 1i yarbay, 1i binba, 10u yüzba, 53ü üstemen, 5i temen, 221i astsubay, 7si uzman çavu rütbesinde asker, 1i Hava Kuvvetleri Komutanlna bal sivil memur olup askerlerden sorumlu mahrem sözde imam olduu belirtildi. üphelilerden 111i Hava Kuvvetleri Komutanlna, 193ü Kara Kuvvetleri Komutanlna mensup muvazzaf personel olduu bildirildi. çok sayda üphelinin gözaltna alnd operasyonun devam ettii bildirildi.

204 ÜPHEL GÖZALTINA ALINDI

zmir merkezli 50 ilde FETÖ/PDYnin TSK yaplanmasna yönelik düzenlenen operasyonda, haklarnda gözalt karar çkarlan 295i muvazzaf 304 üpheliden 204ünün gözaltna alnd belirtildi.

Operasyonu yürüten Organize ube Müdürlüünün bulunduu hizmet binasna gelerek bilgi alan zmir l Emniyet Müdürü Hüseyin Akn, çkta açklamalarda bulundu. Akn, Tüm terör örgütleriyle mücadelemiz devam ediyor. Geçtiimiz hafta dini istismar eden baka bir örgüte operasyon yapmtk. zmir Cumhuriyet Basavcl koordinesinde FETÖye kar bu hafta 4üncü operasyonumuzu yaptk. Oldukça titiz bir çalma oldu. 50 ilde çou aktif 304 hedefe yönelik bir çalma yaptk. Tüm terör örgütleriyle mücadelemiz kararllkla sürecek. u ana kadar Türkiye genelinde 204 üpheli gözaltna alnd dedi.

SALIK BAKANLII VE GATADA FETÖ SORUTURMASI: 47 GÖZALTI KARARI

Ankara Cumhuriyet Basavcl, Gülhane Eitim ve Aratrma Hastanesinde (GATA) FETÖ ile irtibat tespit edilen 37 üpheli ile FETÖnün Salk Bakanl yaplanmasna yönelik soruturma kapsamnda 10 üpheli hakknda gözalt karar verdi.

Ankara Cumhuriyet Basavcl Terör Suçlar Soruturma Bürosu, FETÖnün mahrem hizmetler snf kapsamnda örgütlendii tespit edilen GATA personeline yönelik soruturma balatt. Milli stihbarat Tekilat Bakanl ve Ankara l Emniyet Müdürlüünün ortak çalmas sonucu, FETÖ ile irtibat tespit edilen ve daha önce GATA bünyesinde görev yapan ve görev yapm (4ü u an halen GATAda olmak üzere) 14ü aktif görevde, 2si emekli, 1i istifa etmi, 14ü ihraç olmak üzere 31 doktor, 6s mahrem imam toplam 37 üpheli hakknda gözalt karar verildi. üpheliler arasnda; 1i aktif görevde 2 profesör, 3ü aktif görevde 5 doçent, 5i ihraç 1i emekli 6 albay, tamam ihraç 5 yarbay, aktif görevde 1 binba, aktif görevde 2 yüzba ve ihraç 1 üstemenin bulunduu belirtildi. üphelilerin yakalanmasna yönelik Ankara l Emniyet Müdürlüü Terörle Mücadele ube Müdürlüünce operasyon balatld.

Öte yandan, FETÖ/PDYnin Salk Bakanl yaplanmasna yönelik olarak yürütülen soruturmalar kapsamnda, HTS analiz raporlar, Bank Asya kaytlar ve aleyhe beyanlar gibi örgüt mensubu olduklar yönünde deliller bulunan; 3ü aktif (1i Bylock kullancs), 3ü ihraç edilmi (1i Bylock kullancs), 2si istifa, 1i emekli olmak üzere 9 doktor ile 1i ihraç Bylock kullancs hemire toplam 10 üpheli hakknda, gözalt karar verildi. üphelilerin yakalanmasna yönelik çalma balatld.

STANBULDA FETÖ OPERASYONU: 22 GÖZALTI

stanbulda terör örgütü FETÖye yönelik düzenlenen operasyonda 22 üpheli gözaltna alnd. 7 üphelinin yakalanmasna yönelik çalmalar ise sürüyor.

stanbul Anadolu Cumhuriyet Basavclnn yürüttüü soruturma kapsamnda, Kaynak Holding ve bal irketlerden Kaynak D Ticaret A.. ve Kaynak Medya A.. çalanlar hakknda yaplan soruturma kapsamnda, Asya Katlm Bankasn fonlayan, örgüt tepe yöneticileri ile irtibat, KHK ile kapatlan sendika ve derneklerde üyelik kayd bulunan, Zaman Gazetesi abonelikleri, Kimse Yok Mu Derneine ba ödemeleri olan ve örgüt üyesi olduklarna dair aleyhlerinde ifadeler bulunan 29 üpheli hakknda gözalt karar alnd. Bugün yaplan operasyonda 22 üpheli yakalanarak gözaltna alnd. 7 üpheliyi yakalama çalmalar ise sürüyor. Öte yandan stanbul Anadolu Cumhuriyet Basavclnn 2014 / 47593 sayl soruturmas ile Kaynak Holdinge bal 19 irket 1 vakf ve 1 dernek hakknda FETÖ/PDY Terör Örgütünün finansman kapsamnda balatlan soruturmada, 133 irket, 1 vakf ve 1 dernee kayym atamas yaplmt.

BALIKESR MERKEZL 12 LDE FETÖ OPERASYONU: 17 GÖZALTI

Balkesir merkezli 12 ilde FETÖ/PDYnin mahrem öretmen yaplanmasna yönelik düzenlenen operasyonda 17 kii gözaltna alnd.

Balkesir Cumhuriyet Basavclnca FETÖ/PDYnin mahrem öretmen yaplanmasna yönelik yürütülen soruturma kapsamnda 17 kii hakknda gözalt karar verildi. Bunun üzerine Balkesir l Jandarma Komutanl ekipleri, bugün saat 07.00de operasyon için dümeye bast. Balkesir merkezli Afyonkarahisar, Ar, Ankara, Bursa, Hatay, stanbul, zmir, Konya, Sakarya, anlurfa ve Malatyada önceden belirlenen adrese yaplan basknla üpheliler, gözaltna alnd.

17 üphelinin jandarmadaki sorgularnn sürdüü bildirildi.

MARDNDE ASKER YAPILANMA

Mardinde, Fetullahç Terör Örgütünün (FETÖ) Türk Silahl Kuvvetlerindeki yaplanmasna yönelik operasyonda 4 asker gözaltna alnd.

l Emniyet Müdürlüü Terörle Mücadele ube Müdürlüü (TEM) ekipleri, zmir merkezli 50 ildeki FETÖnün askeri yaplanmasna yönelik soruturma kapsamnda, haklarnda yakalama karar verilen ve örgütün sözde mahrem imamlaryla ankesörlü telefonlardan irtibat kurduklar tespit edilen üphelilerin yakalanmas amacyla operasyon düzenledi.

Ekipler, çeitli rütbelerdeki 4 muvazzaf askeri personeli gözaltna ald.

Ana Sayfaya Git