Peş peşe FETÖ operasyonu!

İzmir merkezli 50 ilde, FETÖ/PDY'nin Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) yapılanmasına yönelik operasyon düzenlendi. 304 kişi hakkında gözaltı kararı olan operasyonda, çok sayıda şüphelinin gözaltına alındığı bildirildi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından da GATA (Sağlık Bilimleri Üniversitesi) bünyesinde FETÖ terör örgütü ile irtibatları tespit edilen 14'ü aktif görevde, 2'si emekli, 1'i istifa etmiş, 14'ü ihraç 31 doktor ile 6 mahrem imam hakkında gözaltı kararı verildi.

Peş peşe FETÖ operasyonu!

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın FETÖ/PDY'nin TSK yapılanmasına yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında, ankesörlü/ kontörlü sabit hat ile FETÖ imamları ile irtibatlı olduğu belirlenen 304 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. İzmir Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığı ekipleri, hakkında gözaltı kararı verilen şüphelilere yönelik çalışma başlattı. Ekipler, saat 01.00 sıralarında İzmir merkezli 50 ilde operasyon için düğmeye bastı.

Gözaltı kararı verilen şüphelilerin 5'i albay, 1'i yarbay, 1'i binbaşı, 10'u yüzbaşı, 53'ü üsteğmen, 5'i teğmen, 221'i astsubay, 7'si uzman çavuş rütbesinde asker, 1'i Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı sivil memur olup askerlerden sorumlu mahrem sözde imam olduğu belirtildi. Şüphelilerden 111'i Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na, 193'ü Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na mensup muvazzaf personel olduğu bildirildi. Çok sayıda şüphelinin gözaltına alındığı operasyonun devam ettiği bildirildi.

204 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI

İzmir merkezli 50 ilde FETÖ/PDY'nin TSK yapılanmasına yönelik düzenlenen operasyonda, haklarında gözaltı kararı çıkarılan 295'i muvazzaf 304 şüpheliden 204'ünün gözaltına alındığı belirtildi.

Operasyonu yürüten Organize Şube Müdürlüğü'nün bulunduğu hizmet binasına gelerek bilgi alan İzmir İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, çıkışta açıklamalarda bulundu. Aşkın, "Tüm terör örgütleriyle mücadelemiz devam ediyor. Geçtiğimiz hafta dini istismar eden başka bir örgüte operasyon yapmıştık. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde FETÖ'ye karşı bu hafta 4'üncü operasyonumuzu yaptık. Oldukça titiz bir çalışma oldu. 50 ilde çoğu aktif 304 hedefe yönelik bir çalışma yaptık. Tüm terör örgütleriyle mücadelemiz kararlılıkla sürecek. Şu ana kadar Türkiye genelinde 204 şüpheli gözaltına alındı" dedi.

SAĞLIK BAKANLIĞI VE GATA'DA FETÖ SORUŞTURMASI: 47 GÖZALTI KARARI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde (GATA) FETÖ ile irtibatı tespit edilen 37 şüpheli ile FETÖ'nün Sağlık Bakanlığı yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında 10 şüpheli hakkında gözaltı kararı verdi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu, FETÖ'nün mahrem hizmetler sınıfı kapsamında örgütlendiği tespit edilen GATA personeline yönelik soruşturma başlattı. Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanlığı ve Ankara İl Emniyet Müdürlüğü'nün ortak çalışması sonucu, FETÖ ile irtibatı tespit edilen ve daha önce GATA bünyesinde görev yapan ve görev yapmış (4'ü şu an halen GATA'da olmak üzere) 14'ü aktif görevde, 2'si emekli, 1'i istifa etmiş, 14'ü ihraç olmak üzere 31 doktor, 6'sı 'mahrem imam' toplam 37 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Şüpheliler arasında; 1'i aktif görevde 2 profesör, 3'ü aktif görevde 5 doçent, 5'i ihraç 1'i emekli 6 albay, tamamı ihraç 5 yarbay, aktif görevde 1 binbaşı, aktif görevde 2 yüzbaşı ve ihraç 1 üsteğmenin bulunduğu belirtildi. Şüphelilerin yakalanmasına yönelik Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nce operasyon başlatıldı.

Öte yandan, FETÖ/PDY'nin Sağlık Bakanlığı yapılanmasına yönelik olarak yürütülen soruşturmalar kapsamında, HTS analiz raporları, Bank Asya kayıtları ve aleyhe beyanlar gibi örgüt mensubu oldukları yönünde deliller bulunan; 3'ü aktif (1'i Bylock kullanıcısı), 3'ü ihraç edilmiş (1'i Bylock kullanıcısı), 2'si istifa, 1'i emekli olmak üzere 9 doktor ile 1'i ihraç Bylock kullanıcısı hemşire toplam 10 şüpheli hakkında, gözaltı kararı verildi. Şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışma başlatıldı.

İSTANBUL'DA FETÖ OPERASYONU: 22 GÖZALTI

İstanbul'da terör örgütü FETÖ'ye yönelik düzenlenen operasyonda 22 şüpheli gözaltına alındı. 7 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmalar ise sürüyor.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, Kaynak Holding ve bağlı şirketlerden Kaynak Dış Ticaret A.Ş. ve Kaynak Medya A.Ş. çalışanları hakkında yapılan soruşturma kapsamında, Asya Katılım Bankasını fonlayan, örgüt tepe yöneticileri ile irtibat, KHK ile kapatılan sendika ve derneklerde üyelik kaydı bulunan, Zaman Gazetesi abonelikleri, Kimse Yok Mu Derneği'ne bağış ödemeleri olan ve örgüt üyesi olduklarına dair aleyhlerinde ifadeler bulunan 29 şüpheli hakkında gözaltı kararı alındı. Bugün yapılan operasyonda 22 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. 7 şüpheliyi yakalama çalışmaları ise sürüyor. Öte yandan İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 2014 / 47593 sayılı soruşturması ile Kaynak Holdinge bağlı 19 şirket 1 vakıf ve 1 dernek hakkında FETÖ/PDY Terör Örgütünün finansmanı kapsamında başlatılan soruşturmada, 133 şirket, 1 vakıf ve 1 derneğe kayyım ataması yapılmıştı.

BALIKESİR MERKEZLİ 12 İLDE FETÖ OPERASYONU: 17 GÖZALTI

Balıkesir merkezli 12 ilde FETÖ/PDY'nin mahrem öğretmen yapılanmasına yönelik düzenlenen operasyonda 17 kişi gözaltına alındı.

Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığı'nca FETÖ/PDY'nin mahrem öğretmen yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında 17 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Bunun üzerine Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, bugün saat 07.00'de operasyon için düğmeye bastı. Balıkesir merkezli Afyonkarahisar, Ağrı, Ankara, Bursa, Hatay, İstanbul, İzmir, Konya, Sakarya, Şanlıurfa ve Malatya'da önceden belirlenen adrese yapılan baskınla şüpheliler, gözaltına alındı.

17 şüphelinin jandarmadaki sorgularının sürdüğü bildirildi.

MARDİN'DE ASKERİ YAPILANMA

Mardin'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Türk Silahlı Kuvvetlerindeki yapılanmasına yönelik operasyonda 4 asker gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri, İzmir merkezli 50 ildeki FETÖ'nün askeri yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında, haklarında yakalama kararı verilen ve örgütün sözde mahrem imamlarıyla ankesörlü telefonlardan irtibat kurdukları tespit edilen şüphelilerin yakalanması amacıyla operasyon düzenledi.

Ekipler, çeşitli rütbelerdeki 4 muvazzaf askeri personeli gözaltına aldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz