Petrol paylaşımı kavgası

Suriye’de petrol sahalarını ABD’nin desteğiyle kontrol altında tutan YPG/PYD-PKK’nın, petrol parasının paylaşımı konusunda, kendi içerisinde gerilim yaşandığı öğrenildi.

Haberler 18.08.2020 - 00:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ABDli petrol irketiyle anlama imzalayan YPG/ Suriye Demokratik Güçleri Komutan Mazlum Kobani kod adl Ferhat Abdi ahin ile Murat Karaylan arasnda bu nedenle gerilimin tavan yapt ve iletiimin koptuu örenildi.

YPG/PYD ile PKK arasna petrol parasnn girdii örenildi. Suriyede ABDnin desteiyle petrol bölgelerini kontrol altnda tutan terör örgütü, petrol satlarndan kazanlan paray paylaamyor. YPG/PYDnin elebalarndan sözde Suriye Demokratik Güçleri Komutan Mazlum Kobani kod adl Ferhat Abdi ahin ile PKKnn Murat Karaylan arasnda parann kimde toplanaca konusunda anlamazlk yaand, sonuç olarak iletiimin koptuu örenildi.

KARAYILAN PARA BZDE TOPLANSIN DED, KOBAN HAYIR DED

Suriyedeki YPG/PYD-PKKy petrol parasnn bozduu, yerel istihbarat kaynaklarndan gelen bilgilerle de doruland. YPG/PYDnin, ABD güdümüne gireceini ve PKKdan koparak bamszln ilan edeceini düünen Karaylann, petrol parasnn kendisine verilmesini istedii bildirildi. Ancak Mazlum Kobaninin Karaylana kesin olarak hayr cevab verdii örenildi. Bu aamadan sonra gerilimin trmand ve Karaylan ile Kobaninin iletiimi kestii belirtildi. PKKnn üst kademesinden, Mazlum Kobaninin kendilerini bilgilendirmeden, danmadan hareket etmesi ve anlamalara imza almasna da büyük tepki gösterildii bildirildi.

ABD YPGYE PKKDAN KOP BASKISI

Öte yandan PKK ile YPG/PYD arasndaki gerilime ABDnin bir süredir yapt ayrln basksnn da etkili olduu deerlendirmesi yaplyor. Güvenlik kaynaklar ABDnin uzun bir süredir YPG/PYDye PKK ile kopmas yönünde bask yaptn belirterek, petrol irketlerinin, terör örgütüyle anlama imzalad görüntüsünden rahatszlk duyulduunu bildirdi. ABDnin YPG/PYD üzerinde tam kontrol kurabilmek için de PKKdan kopmas için srarc olduu deerlendiriliyor.

Ana Sayfaya Git