Piknik keyfi ölüm oldu!

İstanbul'dan misafirliğe gelen Karabulut ailesinin fertleri, yakınlarıyla birlikte Silvan'a pikniğe gitti. Malabadi Baraj Gölü'ne düşen iki kız kardeş ile onları kurtarmak isteyen anneleri ve teyzeleri, boğularak can verdi.

Haberler 29.07.2018 - 10:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çayrönü mezrasnda bulunan Bezvan Türbesine ziyarete gelen Havva Kaya (35) ile kardei Hediye Karabulut (40) ve çocuklar evval Nisa (9) ile Ayenur Karabulut (12), burada piknik yapmaya balad. Pikniin ardndan bulaklar ykamak için göl kenarna giden evval Nisa, dengesini kaybederek suya dütü.

Küçük evvalin suya dütüünü gören abla Ayenur Karabulut, anne Hediye ve teyzesi Havva Kaya, evvali kurtarmak için suya atlad. Yüzme bilmeyen evval Nisa, Ayenur ve Hediye Karabulut ile Havva Kaya, boularak hayatn kaybetti. Olay yerine gelen arama kurtarma ekipleri, 4 kadnn cansz bedenini sudan çkararak Silvan Dr. Yusuf Azizolu Hastanesine kaldrd.

Annesi, teyzesi ve 2 kz kardei suda boulan Seda Nur, Silvan Devlet Hastanesi bahçesinde yaadklarn anlatt. Gülpnar Köyü Muhtar Hidayet Baykt, türbe ziyaretine gittiklerini ve ziyaretin ardndan piknik yaptn söyledi. Baykt, Pikniin ardndan tabaklarn ykamaya gitmiler. Kzlar suya dümü, dierleri kz kurtarmak için suya girmi ve 4ü de boulmu dedi.

DYARBAKIRn Silvan ilçesinde piknikte Malabadi Baraj Gölüne düen iki kz karde ile onlar kurtarmak için suya atlayan anneleri ve teyzeleri bouldu.

STANBULDAN MSAFRLE GELDLER

stanbuldan, Batmann Kozluk ilçesine bal Yeniçalar köyündeki yaknlarn ziyarete gelen Hediye Karabulut (40), kzlar Seda Nur (13), Ayenur (12) ve eval Nisa (9) ile burada yaayan kz kardei Hava Kaya (35), dün akam Diyarbakrn Silvan ilçesine bal Tapnar köyü imam olan kardeleri Sddk Sayarn evine gitti.

ÖNCE TÜRBE ZYARETNE TTLER

Geceyi burada geçiren aile, dün sabah saatlerinde de Görpnar köyü çalönü mezrasnda bulunan Bezvan Türbesini ziyaret etti. Türbe ziyareti sonras aile Malabadi Baraj Gölü kysna piknie gittiler. Piknikte Ayenur ile eval Nisa kardeler, bulak ykarken baraj gölüne dütü.

BULAIKLARI YIKARKEN GÖLE DÜTÜ

çocuklarnn dütüünü gören anne Hediye Karabulut ile teyze Havva Kaya da suya atlad. Ancak yüzme bilmedikleri belirtilen Hediye Karabulut ile kzlar ve kardei, baraj gölü sularnda kayboldu.

4ÜNÜN CANSIZ BEDENNE ULAILDI

Ailenin dier yaknlarnn ihbar üzerine bölgeye çok sayda UMKE, sualt arama, kurtarma ve salk ekipleri sevk edildi. Ekiplerin ksa süreli çalmasyla 4 kiinin cansz bedenlerine ulald.

Anne, iki kz ve kz kardeinin cenazeleri, Silvan Devlet Hastanesi morguna, buradan da otopsi için Diyarbakr Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesine getirildi. Otopsi ilemlerinin ardndan cenazelerin, Batman Kozluk ilçesine bal Yeniçalar köyünde defnedilecei örenildi.

HASTANE ÖNÜNDE SNR KRZLER GEçRD

Annesi, teyzesi ve 2 kz kardei suda boulan Seda Nur, Silvan Devlet Hastanesi bahçesinde yaadklarn anlatt. stanbulda yaadklarn ve annesinin akrabalarn ziyaret etmek için Batmann Kozluk ilçesine bal Yeniçalar köyüne geldiklerini belirten Seda Nur Karabulut, piknik srasnda olayn yaadn ifade etti.

KÖY MUHTARI BAYKIT ANLATTI

Gülpnar Köyü Muhtar Hidayet Baykt, evval Nisa, Ayenur ve Hediye Karabulut ile Havva Kayann türbe ziyaretine geldiini ve ziyaretin ardndan piknik yaptn söyledi. Baykt, Pikniin ardndan tabaklarn ykamaya gitmiler. Kzlar suya dümü, dierleri kz kurtarmak için suya girmi ve 4ü de boulmu dedi.

Ana Sayfaya Git