Görüş Bildir

Piknik keyfi ölüm oldu!

İstanbul'dan misafirliğe gelen Karabulut ailesinin fertleri, yakınlarıyla birlikte Silvan'a pikniğe gitti. Malabadi Baraj Gölü'ne düşen iki kız kardeş ile onları kurtarmak isteyen anneleri ve teyzeleri, boğularak can verdi.

Piknik keyfi ölüm oldu!

Çayırönü mezrasında bulunan Bezvan Türbesine ziyarete gelen Havva Kaya (35) ile kardeşi Hediye Karabulut (40) ve çocukları Şevval Nisa (9) ile Ayşenur Karabulut (12), burada piknik yapmaya başladı. Pikniğin ardından bulaşıkları yıkamak için göl kenarına giden Şevval Nisa, dengesini kaybederek suya düştü.

Küçük Şevval’in suya düştüğünü gören abla Ayşenur Karabulut, anne Hediye ve teyzesi Havva Kaya, Şevval’i kurtarmak için suya atladı. Yüzme bilmeyen Şevval Nisa, Ayşenur ve Hediye Karabulut ile Havva Kaya, boğularak hayatını kaybetti. Olay yerine gelen arama kurtarma ekipleri, 4 kadının cansız bedenini sudan çıkararak Silvan Dr. Yusuf Azizoğlu Hastanesine kaldırdı.

Annesi, teyzesi ve 2 kız kardeşi suda boğulan Seda Nur, Silvan Devlet Hastanesi bahçesinde yaşadıklarını anlattı. Gülpınar Köyü Muhtarı Hidayet Baykıt, türbe ziyaretine gittiklerini ve ziyaretin ardından piknik yaptığını söyledi. Baykıt, “Pikniğin ardından tabaklarını yıkamaya gitmişler. Kızları suya düşmüş, diğerleri kızı kurtarmak için suya girmiş ve 4’ü de boğulmuş” dedi.

DİYARBAKIR'ın Silvan ilçesinde piknikte Malabadi Baraj Gölü'ne düşen iki kız kardeş ile onları kurtarmak için suya atlayan anneleri ve teyzeleri boğuldu.

İSTANBUL'DAN MİSAFİRLİĞE GELDİLER

İstanbul'dan, Batman'ın Kozluk ilçesine bağlı Yeniçağlar köyündeki yakınlarını ziyarete gelen Hediye Karabulut (40), kızları Seda Nur (13), Ayşenur (12) ve Şeval Nisa (9) ile burada yaşayan kız kardeşi Hava Kaya (35), dün akşam Diyarbakır'ın Silvan ilçesine bağlı Taşpınar köyü imamı olan kardeşleri Sıddık Sayar'ın evine gitti.

ÖNCE TÜRBE ZİYARETİNE İTTİLER

Geceyi burada geçiren aile, dün sabah saatlerinde de Görpınar köyü Çalönü mezrasında bulunan Bezvan Türbesi'ni ziyaret etti. Türbe ziyareti sonrası aile Malabadi Baraj Gölü kıyısına pikniğe gittiler. Piknikte Ayşenur ile Şeval Nisa kardeşler, bulaşık yıkarken baraj gölüne düştü.

BULAŞIKLARI YIKARKEN GÖLE DÜŞTÜ

Çocuklarının düştüğünü gören anne Hediye Karabulut ile teyze Havva Kaya da suya atladı. Ancak yüzme bilmedikleri belirtilen Hediye Karabulut ile kızları ve kardeşi, baraj gölü sularında kayboldu.

4'ÜNÜN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI

Ailenin diğer yakınlarının ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda UMKE, sualtı arama, kurtarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ekiplerin kısa süreli çalışmasıyla 4 kişinin cansız bedenlerine ulaşıldı.

Anne, iki kızı ve kız kardeşinin cenazeleri, Silvan Devlet Hastanesi morguna, buradan da otopsi için Diyarbakır Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesine getirildi. Otopsi işlemlerinin ardından cenazelerin, Batman Kozluk ilçesine bağlı Yeniçağlar köyünde defnedileceği öğrenildi.

HASTANE ÖNÜNDE SİNİR KRİZLERİ GEÇİRDİ

Annesi, teyzesi ve 2 kız kardeşi suda boğulan Seda Nur, Silvan Devlet Hastanesi bahçesinde yaşadıklarını anlattı. İstanbul'da yaşadıklarını ve annesinin akrabalarını ziyaret etmek için Batman'ın Kozluk ilçesine bağlı Yeniçağlar köyüne geldiklerini belirten Seda Nur Karabulut, piknik sırasında olayın yaşadığını ifade etti.

KÖY MUHTARI BAYKIT ANLATTI

Gülpınar Köyü Muhtarı Hidayet Baykıt, Şevval Nisa, Ayşenur ve Hediye Karabulut ile Havva Kaya’ının türbe ziyaretine geldiğini ve ziyaretin ardından piknik yaptığını söyledi. Baykıt, “Pikniğin ardından tabaklarını yıkamaya gitmişler. Kızları suya düşmüş, diğerleri kızı kurtarmak için suya girmiş ve 4’ü de boğulmuş” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi