"PKK bizi 3 gün susuz ve yemeksiz bıraktı"

Afrinliler, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ile Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) birliklerinin Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Afrin ilçe merkezini terör örgütleri PYD/PKK-DEAŞ'tan temizlemesinin sevincini yaşıyor.

Haberler 20.03.2018 - 10:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kurtarlan kent merkezinde ÖSO birliklerini zafer iaretleri yaparak karlayan Afrinli siviller, terör örgütlerinin basks altnda yaadklarn AA muhabirine anlatt.

PYD/PKKnn ilçede kalmaya mahkum ettii sivillerden Ebu Ahmet, AA muhabirini yapt açklamada, terör örgütünün sivillerin ilçeden çkmasna izin vermediini belirtti.

Ebu Ahmet, PKK, etrafmz maynlayarak bizi sivil kalkan olarak kullanmak istedi, 3 gün susuz ve yemeksiz brakt. diye konutu.

Bir Suriyeli olarak ÖSOyu beklediini ifade eden Ebu Ahmet, Yabanclar deil, ÖSOdaki kardelerimizi bekliyorduk. PYD/PKK bizim çocuklarmz deil, dier devletlerin yönettii bir örgüttür. ifadelerini kulland.

Bir dier Afrinli Ebu Mazen de ailesiyle ilçe merkezinden çkmak üzereyken PYD/PKKnn maynlad bir binann patlamas sonucu kolundan yaralandn belirtti. Ebu Mazen, Neye uradmz bilemedik. TSK ve ÖSO sayesinde artk eziyet ve zarar görmeyeceiz. Sivillere sahip çkmanz istiyoruz. dedi.

ÖSO bileenlerinden olan Kürt ahinler grubunun komutan Nebih Musa Taha, ilçeyi terör örgütünden temizlediklerini, operasyon sürecinde PKK saflarnda büyük kayplar olduunu aktard.

- ÖSOnun Kürt komutanndan sivillere zararlar karlama sözü

Kürt ahinleri Birlii komutan olarak, operasyon srasnda zarar gördüünü iddia eden sivillerin zararn karlamaya hazr olduunu kaydeden Taha, Kimin evi, arac, mal varl zarar gördüyse yardm etmeye ve tazminat vermeye hazrm. dedi.

Taha, Afrinde kalan Kürt kardelerimden, terör örgütüyle ilikisi olmayan dier akrabalarna geri dönme çars yapmalarn rica ediyorum. diye konutu.

Ana Sayfaya Git