PKK komutanına polisten ikna

Diyarbakır polisi, PKK'nın üst düzey yönetici olan ve "Şehiden Komutanı" olarak faaliyet yürüten R.Y'yi "ikna" ederek, teslim olmasını sağladı. Terörden arananlar listesinde 1 milyon lira ödülle turuncu listede yer alan R.Y Hakkari'de güvenlik güçlerine teslim oldu. R.Y'nin Diyarbakır'a getirilerek burada sorgulanacağı öğrenilirken, bu yıl ikna sonucu teslim olan örgüt üyesi sayısının ise 82'ye yükseldiği bildirildi.

Haberler 04.06.2020 - 00:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakanl, Diyarbakr Emniyet Müdürlüünün ikna çalmas neticisinde, terörden arananlarda 1 milyon liraya kadar ödülle, turuncu listede yer alan PKKnn sözde ehidan komutan olarak faaliyet yürüten terörist R.Ynin Hakkaride teslim olduunu bildirdi.

Bakanlktan yaplan açklamada, çileri Bakanl, emniyet ve jandarma unsurlarnn, ailelerin de desteiyle yürüttüü ikna çalmas sonucunda, bölücü terör örgütünün sözde üst düzey sorumlular arasnda çözülmenin hzland belirtildi.

DYARBAKIR POLS KNA ETT

Bu kapsamda Diyarbakr Emniyet Müdürlüünün ikna çalmas neticesinde, terörden arananlarda 1 milyon liraya kadar ödülle turuncu listede yer alan, örgütün sözde ehidan komutan olarak faaliyet yürüten R.Y. adl teröristin Hakkaride güvenlik güçlerine teslim olduu vurguland.

Açklamada, bu yl sadece ikna yoluyla teslim olan terör örgütü mensubu saysnn 82ye yükseldii bilgisi verildi.

Ana Sayfaya Git