“PKK, koronavirüsü fırsata çevirmeye çalışıyor”

Strateji Uzmanı Emekli Tuğgeneral Dr. Naim Babüroğlu, Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde odun toplamaya giden köylülere yönelik gerçekleştirilen hain saldırıyı, “PKK terör örgütü koronavirüsü kendi lehine bir fırsata çevirme arayışındadır” diye yorumladı.

Haberler 09.04.2020 - 02:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

stanbul Aydn Üniversitesi (AÜ) Öretim Üyesi ve Strateji Uzman Emekli Tugeneral Dr. Naim Babürolu, koronovirüs salgn nedeniyle, insan hareketlerinin kstlanmas yönünde alnan önlemlerden PKK terör örgütünün yararlanmaya çaltn söyleyerek, Bar Pnar Harekat Alannda TSKnn operasyonlaryla PYD/PKK terör örgütü elemanlar etkisiz duruma getirilmektedir. PKK terör örgütü, hem tabanna güçlü olduunun mesajn vermek hem de verdii kayplarn intikamn almak için, koronavirüs krizini dikkate alarak yurt içinde sivilleri de hedef alan eylemlerini artrma yoluna gitmitir dedi.

TERÖR ÖRGÜTÜ PKKNIN TARH

1978 ylnda kurulan PKK bölücü terör örgütünün, 1985 ylndan itibaren köy basknlar ve katliamlar dönemini balattn belirten Dr. Babürolu, 1994-1999 yllar arasnda ve özellikle son yllarda yaplan operasyonlarla terör örgütünün ar kayplar verdiini dile getirdi.

Terörle mücadelede, bir terör örgütünün yok edilmesinin dört faktöre bal olduunu vurgulayan Dr. Babürolu, Halkn desteinin kesilmesi, örgüte katlmn en az düzeye indirgenmesi, lider kadrosunun etkisiz duruma getirilmesi, örgüte lojistik destek salayan güçlerin engellenmesidir diye konutu.

KATILIM EN AZ DÜZEYDE

PKK bölücü terör örgütüne yöre halkn destei bulunmadn aktaran Dr. Babürolu, Terör örgütüne katlm son zamanlarda çok az düzeye indirilmitir. Yaplan nokta operasyonlaryla lider kadrosu da etkisiz duruma getirilmeye devam edilmektedir. Ancak ne yazk ki, PKK terör örgütüne baz ülkelerce salanan lojistik destek engellenememitir. Küresel güçler için, terör küresel stratejinin topuzu durumuna gelmitir. Bu nedenle, bu ülkelerin PKKya olan destei sürmektedir ifadelerini kulland.

Terör örgütünün Suriyede iç savatan faydalandn anlatan Dr. Babürolu, PKK bölücü terör örgütü, kuruluundan bugüne; krizlerin, iç savalarn boluundan faydalanarak eylemlerini hep artrmtr. Suriyede 2011de balayan iç savala birlikte, ortaya çkan boluktan PYD/PKK terör örgütü faydalanm ve ABDnin de desteiyle, Suriye kuzeydousunda, Menbiç ve Fratn dousunda yaklak 50-60 bin silahl güce ulamtr. ABDnin Suriyede PYD/PKK terör örgütüne verdii silah, salad destek, Kuzey Irakta ve Türkiyede PKK örgüt elemanlarnn eline de geçmektedir. Bu silahlar, PKK terör örgütü tarafndan yurt içinde hain saldrlarda kullanlmaktadr dedi.

Türk Silahl Kuvvetler ve istihbarat birimlerinin ortaklaa operasyonlaryla Kuzey Irakta PKKya kayplar verdirilmeye devam edildiini söyleyen Dr. Babürolu, Suriyede Fratn dousunda Bar Pnar Harekat Alannda TSKnn operasyonlaryla PYD/PKK terör örgütü elemanlar etkisiz duruma getirilmektedir. PKK terör örgütü, hem tabanna güçlü olduunun mesajn vermek hem de verdii kayplarn intikamn almak için, koronavirüs salgnn dikkate alarak yurt içinde sivilleri de hedef alan eylemlerini artrma yoluna gitmitir diye konutu.

KORONAVRÜSÜ FIRSATA çEVRME ARAYIINDA

Terör örgütü PKKnn koronavirüsü frsata çevirme araynda olduunu belirten Dr. Naim Babürolu, Suriyede Fratn dousunda ve Kuzey Irakta verdii kayplar nedeniyle hem kendisini destekleyen güçlere hem de tabanna ben güçlüyüm mesajn vermek isteyecektir. Bu açdan, PKK terör örgütünün yurt içinde 1985ten beri uygulad köy basknlar, yol kesme, EYP kullanarak kayp verdirme ve frsat bulduunda güvenlik birimlerine saldr yapma giriimi ve frsatn kollayacaktr. Türkiye açsndan yurt içinde PKK tehdidi azalm, ancak Suriyede Fratn dousunda PYD/PKK terör örgütü tehdidi en az 10 kat artmtr. Türkiyenin terörle mücadele alan artk sadece yurt içinde deil, Suriyenin kuzeydousunda ve Kuzey Irakta olmak üzere üç corafyada sürecektir. Küresel güçlerin PKK terör örgütünü kullanma stratejileri de aralksz devam edecektir ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git