PKK yine "canlı kalkan" taktiğine sarıldı

Türk Silahlı Kuvvetlerince düzenlenen hava harekatında sözde lider kadrosundan bazı isimleri kaybeden ve "evleri olarak gördükleri, misafirlerini ağırladıkları" Kandil'e "Türk ordusu geliyor korkusu" yaşayan örgüt, hendek ve çukur operasyonlarında oynadığı "canlı kalkan" oyununu yeniden sahnelemeye hazırlanıyor

Haberler 22.06.2018 - 09:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türk Silahl Kuvvetlerince düzenlenen hava harekatnda sözde lider kadrosundan baz isimleri kaybeden ve evleri olarak gördükleri, misafirlerini arladklar Kandile Türk ordusu geliyor korkusu yaayan terör örgütü, hendek ve çukur operasyonlarnda oynad canl kalkan oyununu yeniden sahnelemeye hazrlanyor.

AA muhabirinin güvenlik kaynaklarndan ald bilgiye göre, baarl operasyonlarla yurt içinde adeta nefes alamaz duruma gelen, özellikle Zeytin Dal Harekatnda güvenlik kuvvetlerinin gücünü gören terör örgütü, Türkiyenin kararl duruu sonras bugüne kadar üst düzey toplantlarn yapt, saldr kararlarn ald, gazetecilere röportajlar verdii, yabanc istihbarat elemanlarn misafir ettii, Avrupa faaliyetlerinin koordine edildii, sözde mahkemelerin kurulduu Kandilin kendileri için artk güvenli olmadn anlad.

- Eriilemez denilen bölge yerle bir

Corafi artlar nedeniyle eriilemez görülen, teröristlerin moral ve motivasyon kayna Kandile yönelik ilki 14 Haziranda balayan ve nokta operasyonlar eklinde sürdürülen hava harekatlarnda sözde lider kadrodan baz isimlerin ve çok sayda teröristin etkisiz hale getirilmesi ile Türk ordusu geliyor korkusu, örgütün hesaplarn da psikolojik dengesini de altüst etti.

Bölgeden gelen istihbarat verilerine göre, hava harekatlar sonras soukkanl görüntü sergilemeye çalan terör örgütü, panie kaplarak bir taraftan bölgedeki baz istasyonlarn tahrip ederken dier taraftan da civar köylerde yaayan ibirlikçilerinin cep telefonlarn toplatt.

PKK, bu süreçte Irak ve Türkiye ile baz ülkelerdeki ibirlikçilerini harekete geçirerek, Türkiye kart açklamalar yapmaya zorlad.

- Örgüt, Siviller katlediliyor yalanna sarld

Bölgenin, sava uçaklarnca sürekli bombalanmas ve kamplardaki hedeflerin büyük oranda tahrip edilmesinin ardndan güvenli bölge arayndaki teröristler, küçük gruplar halinde harekete geçti.

Söz konusu gruplarn, çatmalarda ya da hava harekatlarnda ölmeleri halinde Türk ordusu sivilleri katlediyor yalann desteklemek amacyla sürekli giydikleri ve leker adn verdikleri kyafetleri çkartarak, yöre halk gibi giyindikleri de bölgeden gelen istihbarat bilgileri arasnda.

Öte yandan, hendek ve çukur operasyonlarnda oynad canl kalkan oyununu yeniden sahnelemeye hazrlanan terör örgütü, Irakn kuzeyindeki Kürt kentlerinde yaayan sempatizanlarn Kandile yönlendiriyor.

Dier taraftan, örgütün, operasyonlarda ölen teröristlere ilikin bilgileri de kendi kamuoyundan saklad, teröristleri rastgele gömdükleri, irtibat kuran ailelerine de yaadklar ya da arazide olduklarn söyledikleri belirlendi.

- Örgütün Kandile yerleme süreci

srailin 1982de Lübnan igal sürecinde Bekaa Vadisindeki imkanlarn yitirmesinin ardndan Suriyeyi tercih eden terör örgütü, sonrasnda gerek o dönemde am yönetiminin tutumu gerekse Suriyenin düz yaps nedeniyle Irakn kuzeyine yöneldi.

ran-Irak Sava sürecinde Irakn kuzeyinde Türkiyeye saldrlar düzenleyebilecei koridor ile üs bölgeleri elde etmeye balayan terör örgütü, ana kampn ran, Türkiye ve Irak snrlarnda bulunan ve üçgen olarak adlandrlan alann yaknndaki Lolan mntkasnda kurdu.

Iraktaki bölgesel yönetimler ile Badat arasndaki iktidar ve otorite boluunu frsat bilen terör örgütü, Kandil bölgesine yönelik ilk ciddi admn 1992de att.

PKK eleba Abdullah Öcalann 1998de Suriyeyi terk etmesi ve ardndan yakalanmas, Kandil bölgesinin, terör örgütünün ana karargah niteliini kazanmasna zemin hazrlad.

Bölgedeki 13 kampta ortalama 100er teröristin barnd ve Türkiyeden 100 kilometre uzaklkta, 40 kilometre geniliinde ve 3 bin 583 metre yüksekliindeki Kandil bölgesinin büyük ksm Irak, dier ksm ise ran topraklarnda bulunuyor.

Ana Sayfaya Git