PKK/KCK'nın gençlik yapılanmasına darbe

Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde 7 ilde düzenlenen operasyonlarda PKK/KCK'nın gençlik yapılanması (DGH) üyesi 71 şüpheli gözaltına alındı

Haberler 28.05.2017 - 10:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Emniyet Genel Müdürlüü Terörle Mücadele Daire Bakanl koordinesinde 7 ilde düzenlenen operasyonlarda PKK/KCKnn gençlik yaplanmas (DGH) üyesi 71 üpheli gözaltna alnd.

Emniyet yetkililerinden ald bilgiye göre, güvenlik güçlerinin düzenledii baarl operasyonlar ile köeye skan PKK/KCKnn, eylemlerin devamlln salamak ve yeni eleman temini için gerçekletirmeye çalt gençlik yaplanmasna frsat vermeyen terörle mücadele ekipleri, örgütün üniversitelerdeki faaliyetlerini de yakndan takip ediyor.

Bu kapsamda eylem arayna giren PKKnn younlaan iletiim an dikkatle takip eden terörle mücadele ekipleri, örgütün planlarn sekteye uratmak ve olas eylemlerini engellemek amacyla 7 ilde operasyon düzenledi.

ÖRGÜTÜN GENçLK YAPILANMASI

Emniyet Genel Müdürlüü Terörle Mücadele Daire Bakanl koordinesinde Diyarbakr, Hatay, stanbul, zmir, Kocaeli, Konya ve Vanda dün ve bugün düzenlenen operasyonlarda, PKK/KCKnn gençlik yaplanmas (DGH) içerisinde faaliyet gösterdikleri tespit edilen 71 üpheli gözaltna alnd.

üphelilerin gözaltna alndklar illerde ifadelerinin alnmasnn ardndan hakim karsna çkartlacaklar örenildi. Emniyet yetkilileri, üniversitelerde ve ehir merkezlerinde eylem ve etkinliklerini arttrmaya çalan terör örgütüne yönelik operasyonlarn süreceini bildirdi.

Ana Sayfaya Git