PKK'lı teröristten alçak itiraf

PKK’nın, Suriye ve Irak’ta bomba eğitimi verdiği teröristleri Türkiye’ye gönderdiği ortaya çıktı. Bitlis kırsalında yakalanan PKK’lı Mizgin K., İran üzerinden Karadeniz’e geçtiklerini söyledi. Yakalanan terörist, bölgede EYP tuzaklı saldırı hazırlığı yaptıklarını itiraf etti.

Haberler 09.09.2018 - 10:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kuzey Iraktan Karadenize açlma plan suya düen PKKnn, teröristleri Ermenistan üzerinden Türkiyeye geçirme plan da deifre oldu. Bitlis Tatvan krsalnda yakalanan Delal M. kod adl Mizgin K.nn ifadesi, PKKnn Karadenizde gerçekletirmeyi planlad eylemleri günyüzüne çkard. PKKl Mizgin K., gönüllü olan ve örgütün sözde yöneticileri tarafndan seçilen teröristlerin snr ötesine götürülerek, bomba hazrlama konusunda eitim aldklarn anlatt.

SURYE VE IRAKTA BOMBA ETM

Suriye ve Iraktaki kamplarda 6 ay boyunca bomba hazrlama konusunda eitim aldn söyleyen terörist, örgütün sabotajc adn verdii 30ar kiilik gruplarn bu eitimi yabanc terör örgütü üyelerinden aldklarn söyledi. Tüm detaylar anlatan terörist, eitim balklarnn sabotaj, fünye balantlar, son balant, son kontroller, patlayclarn etkileri ve karm oranlar ile d kaplara yerletirilmesi olduu bilgisini verdi.

KAçAKçILAR ELYLE KARADENZE

Ald 6 aylk eitimin 5 aynn el yapm patlayc (EYP) hazrlayarak geçtiini söyleyen Mizgin K., eitim bittikten sonra PKKnn sözde üst yönetiminin 6-8 kiilik gruplara ayrlarak Türkiyenin kuzey eyaletlerine gönderin talimat üzerine, gruplara bölünerek Suriye ve Irak üzerinden rana gittiklerini söyledi. Mizgin K., buradan da örgütün kulland kaçakçlar yardmyla Kars, Ar, Van üzerinden Karadeniz bölgesine geçtiklerini anlatt.

Terörist Mizgin K., örgütün bölgede EYP tuzakl eylem hazrlnda olduunu itiraf etti. Yol üzerlerindeki menfez içleri ve çevrelerinin güvenlik güçlerince sürekli kontrol edilmesinden dolay örgütün bombal tuzaklar için bu tür yerleri tercih etmemeleri dorultusunda talimat verdiini söyleyen PKKl Mizgin K., Yollarda araçlarn yavalad viraj, rampa gibi yerleri tercih etmemiz hususunda talimat aldk dedi.

Ana Sayfaya Git