PKK'lılar, Esed'in öldürdüğü sivilleri Afrin'de gibi gösterdi

PYD/PKK destekçileri, Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin kara propagandalarında, Esed rejiminin sivillere yönelik katliamını Afrin'de TSK tarafından yapılmış gibi göstermeye çalıştı

Haberler 30.01.2018 - 09:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

PYD/PKKya yakn sosyal medya hesaplar, Türk Silahl Kuvvetlerinin (TSK) Afrindeki terör hedeflerine yönelik balatt Zeytin Dal Harekatn karalama kampanyasnda, Suriyede Esed rejiminin öldürdüü sivilleri Afrinde gibi paylat.

Twitterdan TSKnn Afrinde sivilleri ve çocuklar hedef ald iddiasyla paylalan fotorafn, Suriye nsan Haklar Ann (SNHR), Esed güçlerinin Dou Gutada bir pazar alanna yapt saldrya ilikin 27 Kasm 2017 tarihli raporuna ait olduu belirlendi.

ALGI OPERASYONU

Yine Twitterda ayn iddiayla paylalan cansz çocuk bedenlerine ilikin bir görselin de 21 Austos 2013te, Esed rejiminin Dou Gutada yapt saldr sonrasnda çekildii tespit edildi.

YPGnin Afrinde TSKya ait askeri araçlara zarar verdii iddiasyla servis edilen fotorafn ise 30 Eylül 2012de çekildii ortaya çkt.

Örgüt destekçileri, AA stanbul Photo Awards 2016da birinci olan fotoraf Afrinde çekilmi gibi paylam ve Ukraynada düürülen Malezya uçan da TSKnn sava uça gibi göstermeye çalmt.

Ana Sayfaya Git