"PKK'lılar karargahlarını terk etti"

Irak'ın kuzeyinde Türkiye-İran sınırında bulunan ve Erbil kentine bağlı olan Sidekan Nahiyesi Müdürü İhsan Abdülkadir, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Sidekan'daki terör yuvalarına yönelik yoğun bombardımanın ardından PKK militanlarının, karargah ve kontrol noktalarını kaldırdığını belirterek, "Şu an militanların nerede olduğu ve nereye gittikleri bilinmiyor." dedi.

Haberler 21.06.2018 - 10:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Irakn kuzeyinde Türkiye-ran snrnda bulunan ve Erbil kentine bal olan Sidekan Nahiyesi Müdürü hsan Abdülkadir, Türk Silahl Kuvvetlerinin (TSK) Sidekandaki terör yuvalarna yönelik youn bombardmann ardndan PKK militanlarnn, karargah ve kontrol noktalarn kaldrdn belirterek, u an militanlarn nerede olduu ve nereye gittikleri bilinmiyor. dedi.

Sidekan Nahiyesi Müdürü hsan Abdülkadir, AA muhabirine yapt açklamada, PKKnn Sidekandaki yerel halkn bana bela olduunu söyleyerek Sidekan halk, PKKnn bölgeden çkmasn istiyor. PKKnn bölge için sorun tekil ettiini ve bölgeye zarar verdiini birçok kez dile getirdik ancak çekilmediler. diye konutu.

TSKya bal hava güçlerinin, Sidekan snrlarndaki Kandil Dalarn bombalamasnn ardndan PKKl militanlarn baka noktalara kaçtklarn anlatan Abdülkadir, TSKnn Sidekandaki terör yuvalarna yönelik youn bombardmann ardndan militanlarn, karargah ve kontrol noktalarn kaldrdn söyledi.

u an militanlarn nerede olduu ve nereye gittikleri bilinmiyor. diyen Abdülkadir, unlar kaydetti: Eer Sidekanda PKK olmasayd Türkiye buray vurmazd. Sidekan, PKK militanlarnn evi deil ve oradan çkmalar gerekir. PKK, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) topraklarn kendi amaçlar için kullanmamal. PKKnn bölge halknn hayatn etkilemeye hakk yok.

Örgütün burada varlk göstermesi nedeniyle son 20 ylda Sidekan nahiyesi snrlarnda yer alan 120den fazla köyün boaltldn aktaran Abdülkadir, u an bölgede herhangi bir normallemeden bahsetmenin zor olacan dile getirdi.

- AA ekibi Kandil Dalarn görüntüledi

Öte Yandan AA ekibi, Sidekan nahiyesi snrlar içerisinde kalan Kandil Dalarn görüntüledi.

Görüntülerde Sidekann yan banda bulunan Kandil Da eteklerinden yükselen dumanlar dikkati çekti.

Baz stratejik tepe noktalarda da Türk askerinin konuland belirtildi. Sidekan nahiyesi sakinleri, TSKnn hava operasyonlar nedeniyle PKK militanlarnn bölgeden kaçarak daha güvenli noktalara gittiini anlatt.

Sidekan nahiyesi, Erbil kent merkezine yaklak 120 kilometre uzaklkta bulunuyor.

Ana Sayfaya Git