PKK'nın "Karayazı-Eleşkirt Grubu" çökertildi

Erzurum'un Karayazı ilçesinde, terör örgütü PKK'nın sözde "Karayazı-Eleşkirt Grup Sorumlusu" olan "Adil" kod adlı Tarık Şen'in de aralarında bulunduğu 4 teröristin etkisiz hale getirildiği operasyon ile örgütün Karayazı-Eleşkirt grubu tamamen çökertildi

Haberler 03.03.2018 - 10:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Erzurumun Karayaz ilçesinde, terör örgütü PKKnn sözde Karayaz-Elekirt Grup Sorumlusu olan Adil kod adl Tark enin de aralarnda bulunduu 4 teröristin etkisiz hale getirildii operasyon sayesinde örgütün sözde Karayaz-Elekirt Grubu tamamen çökertildi.

Güvenlik kaynaklarndan alnan bilgiye göre, güvenlik güçleri, halkn huzur ve barna kasteden ve sivil ya da çocuk gözetmeksizin terörist eylemler yapan PKKnn sözde Karakay-Elekirt Grubuna ilk operasyonu, Ocak 2017de Karayaz ilçesi Güllü köyünde gerçekletirdi.

Bu operasyonda 2 teröristi etkisiz hale getiren güvenlik güçleri, örgüt mensuplarna yönelik amansz takibini sürdürerek örgütün dönemin sözde Karayaz-Elekirt Grup Sorumlusu olan ve çileri Bakanlnn Aranan Teröristler Listesinin turuncu kategorisinde yer alan Piro kod adl Mehmet Salih Güvercinin de aralarnda bulunduu bir grup teröristin Arda olduunu belirledi.

Bu tespit üzerine harekete geçen Erzurum Bölge Jandarma Komutanl koordinesindeki Ar l Jandarma Komutanlna bal ekipler, 15 Kasm 2017 tarihinde, Arnn Elekirt ilçesi krsalndaki Kuzey Tepeleri çepi Komu bölgesinde Güvercinin de bulunduu terörist gruba yönelik operasyon yapt.

Hava destekli operasyonda, Güvercinin de yer ald 5 terörist etkisiz hale getirildi.

- MT, JÖH ve PÖHten sk takip

Söz konusu operasyonun ardndan örgütün sözde Karayaz-Elekirt Grubuna yönelik sk takibini sürdüren güvenlik güçleri, ayn gruba yönelik 4 teröristin Erzurumun Karayaz ilçesine geldiini saptad.

Örgüt mensuplarn nsansz Hava Arac (HA) ve Silahl nsansz Hava Arac (SHA) ile takibe balayan güvenlik güçleri, teröristlerin ilçenin Gevende Mahallesindeki bir eve girdiini belirledi.

Bunun üzerine Milli stihbarat Tekilat (MT), Jandarma Özel Harekat (JÖH) ve Polis Özel Harekat (PÖH) timleri ile bu adrese operasyon balatt.

- Güvenlik güçlerine el bombas attlar

Bölgeyi çembere alan JÖH ve PÖH timleri, evdeki teröristlere teslim ol çarsnda bulundu.

Güvenlik güçlerinin çarsna el bombas atarak karlk veren teröristler ile JÖH ve PÖHler arasnda çatma çkt. çatmada 4 terörist etkisiz hale getirildi.

Operasyon sonras yaplan incelemede, teröristlerde birinin eli kanl PKKnn sözde yeni Karayaz-Elekirt Grup Sorumlusu olan Adil kod adl Tark en, birinin ayn grupta faaliyet gösteren Karayaz nüfusuna kaytl Canfeda kod adl Taner Aar, dierlerinin de Agir ve çektar kod adl teröristler olduu belirlendi.

Örgütün sözde Karayaz-Elekirt Grubundaki son teröristler olduu belirtilen bu kiilerden 4 Kalanikof piyade tüfei de ele geçirildi.

- Örgütün Karayaz-Elekirt Gurubu çökertildi

en ve dier 3 örgüt üyesi etkisiz hale getirilmesiyle PKKnn sözde Karayaz-Elekirt Grubu tamamen çökertildi.

Örgütün bu grubuna yönelik 15 Kasm 2017de, Arnn Elekirt ilçesi krsalndaki Kuzey Tepeleri çepi Komu bölgesinde yaplan operasyonda, etkisiz hale getirilen Piro kod adl Mehmet Salih Güvercinin de bulunduu 5 teröristten 1 M-16 piyade tüfei ile bu tüfee ait 3 arjör, 87 mermi ve bir dürbün, 1 Kalanikof tüfek, silaha ait 2 arjör, 60 mermi, 3 el bombas, C-4 ile hazrlanan 4 el yapm patlayc düzenei, 1 küçük srt telsizi, 1 flash bellek, 4 hafza kart, 2 piknik tüpü, 1 mutfak tüpü, 1 amperölçer, 3 srt çantas, 1 çadr, 3 emsiye, 8 kitap, 5 bin 100 dolar, 2 bin 700 lira, çok sayda örgütsel doküman, çeitli miktarlarda yaam malzemeleri ele geçirilmiti.

Güvercinin, Mu ve Kars arasndaki bölgede sözde adalet komisyonu altnda vatandalar yarglayp vergilendirme ad altnda para toplad belirtilmiti.

Ana Sayfaya Git