Pkk'nın infazı

Lice'de PKK'lılar, baba ve zihinsel engelli oğlunu infaz etti.

Haberler 06.07.2018 - 11:33 Son Güncelleme : 06.07.2018 - 11:35

DYARBAKIRn Lice ilçesinde Remzi Güler (50) ve zihinsel engelli olan olu Mahmut Güler (27), PKKllarca silahla vurularak infaz edildi.

Silvan ilçesi Cami Mahallesinde oturan Remzi Güler ve zihinsel engelli olu Mahmut Güler, 10 gün önce Lice ilçesine bal Yalml köyü Leyhosor mezrasna gitti. Burada hayvanclkla uratklar belirtilen baba- ouldan bir daha haber alnamad.

Aile bireyleri, kendi imkanlaryla arama yaparken, dün saat 13.00te Remzi Güler ve olu Mahmut Gülerin cesedinin mezra yaknlarndaki Üçyol mevkiinde cesedi bulundu. hbar üzerine bölgeye jandarma ekipleri sevk edildi.

NFAZA DAR NOT BULUNDU

Silahla vurularak öldürüldükleri belirlenen baba Remzi ve ve olu Mahmutun cesetlerinin üzerinden, PKKllarca infaz edildiklerine yönelik not bulundu.

Yaplan incelemenin ardndan Remzi Güler ve olu Mahmutun cesetleri, önce Lice Devlet Hastanesine, ardndan da otopsi için Diyarbakr Adli Tp Kurumuna gönderildi.

VALLK AçIKLAMA YAPTI

Diyarbakr Valilii, baba- oulun ölü bulunmasyla ilgili açklama yapt. PKKl teröristlerce öldürüldüü yönünde bilgilere ulald belirtilen açklamada Maktullerin üzerinden çkan nota istinaden baba ve olunun, PKK/KCK terör örgütü mensuplarnca ateli silahla öldürüldükleri yönünde bilgilere ulalmtr. Lice Cumhuriyet Basavclnn talimat gereince otopsi ve soruturma ilemlerine devam edilmektedir denildi.

BÖLGEDE OPERASYON BALATILDI

PKKnn kanl infaz sonrasnda Lice, Hazro ve Silvan üçgeninde hava destekli operasyon balatld. Güvenlik korucularnn da destek verdii operasyonun, akam saatlerinde Kocaköy bölgesini de kapsamna ald ifade edilirken, baba ve olunu infaz eden kiilerin PKKnn bölgedeki milislerinin olabilecei ihtimali üzerinde de duruluyor.

Ana Sayfaya Git