Pkk'nın infazı

Lice'de PKK'lılar, baba ve zihinsel engelli oğlunu infaz etti.

Pkk'nın infazı

DİYARBAKIR'ın Lice ilçesinde Remzi Güler (50) ve zihinsel engelli olan oğlu Mahmut Güler (27), PKK'lılarca silahla vurularak infaz edildi.

Silvan ilçesi Cami Mahallesi'nde oturan Remzi Güler ve zihinsel engelli oğlu Mahmut Güler, 10 gün önce Lice ilçesine bağlı Yalımlı köyü Leyhosor mezrasına gitti. Burada hayvancılıkla uğraştıkları belirtilen baba- oğuldan bir daha haber alınamadı.

Aile bireyleri, kendi imkanlarıyla arama yaparken, dün saat 13.00'te  Remzi Güler ve oğlu Mahmut Güler'in cesedinin mezra yakınlarındaki Üçyol mevkiinde cesedi bulundu. İhbar üzerine bölgeye jandarma ekipleri sevk edildi.

İNFAZA DAİR NOT BULUNDU

Silahla vurularak öldürüldükleri belirlenen baba Remzi ve  ve oğlu Mahmut'un cesetlerinin üzerinden, PKK'lılarca infaz edildiklerine yönelik not bulundu.

Yapılan incelemenin ardından Remzi Güler ve oğlu Mahmut'un cesetleri, önce Lice Devlet Hastanesi'ne, ardından da otopsi için Diyarbakır Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

Diyarbakır Valiliği, baba- oğulun ölü bulunmasıyla ilgili açıklama yaptı. PKK'lı teröristlerce öldürüldüğü yönünde bilgilere ulaşıldığı belirtilen açıklamada "Maktullerin üzerinden çıkan nota istinaden baba ve oğlunun, PKK/KCK terör örgütü mensuplarınca ateşli silahla öldürüldükleri yönünde bilgilere ulaşılmıştır. Lice Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı gereğince otopsi ve soruşturma işlemlerine devam edilmektedir" denildi.

BÖLGEDE OPERASYON BAŞLATILDI

PKK'nın kanlı infazı sonrasında Lice, Hazro ve Silvan üçgeninde hava destekli operasyon başlatıldı. Güvenlik korucularının da destek verdiği operasyonun, akşam saatlerinde Kocaköy bölgesini de kapsamına aldığı ifade edilirken, baba ve oğlunu infaz eden kişilerin PKK'nın bölgedeki milislerinin olabileceği ihtimali üzerinde de duruluyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz