PKK'nın siyasi parti uzantısı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, AK Parti’nin seçim beyannamesini 25 Mayıs’ta açıklayacaklarını söyledi.

Haberler 11.05.2018 - 09:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ünal, CHPnin Cumhurbakan aday Muharrem ncenin Hakkari mitingiyle ilgili, Cumhuriyetin kuruluunda halk frkas ismiyle var olan bir partinin Hakkaride PKKnn siyasi uzants niteliindeki partinin taahhüdüyle miting yapm olmas geçmite herkesin içini actmtr dedi.

Ünal, AK Parti Genel Merkezinde yapt açklamada özetle unlar söyledi:

BEYANNAME 25 MAYISTA

Cumartesi günü 7 bin 340 adayn mülakatn bitirmi olacaz. 14 komisyon milletvekili adaylarnn mülakatn yapyor. Aday tantm toplantmz 25 Mays günü yapacaz. Seçim beyannamesi 25 Maysta paylalacak. Kampanya konseptimizi tantacaz, müzikleri dinleteceiz. Seçim beyannamemizin giriini manifesto oluturacak. Türkiyeye dönük en büyük vaadiniz nedir diye sorarsanz, Türkiyeyi aha kaldracak idari sisteme ihtiyacmz vard. Bütün alanlarda bu yeni idari sistem nasl olacak seçim beyannamemiz bunu da anlatacak.

PESPAYELK SYASETSZLK

(15 milletvekilinin CHPye geri dönmesi) Hasret bitti, gözya bitti. Giderken alayan milletvekilleri bugün gülerek döndüler. Bir siyasetçi olarak bir taraftan bu meseleye üzüleyim mi komik hale gelmesi nedeniyle güleyim mi karar veremedim. Bu durum muhalefetin içine dütüü pespayelii göstermesi, siyasetsizlii göstermesi açsndan ayan- dikkat bir durum. Her halukarda millet iradesinin pazarlk malzemesi yaplmamas anlalmas gerekiyor. Pazarlk her zaman parayla olmaz Güne Motelde olduu gibi. En çirkin pazarlk parayla yaplan pazarlk deildir. Milletin iradesi üzerinden yaplan pazarlktr.

ÖNCE GENEL BAKANLIK MÜCADELESN KAZANSIN

(Muharrem ncenin Devri sabk yapmayacaz açklamas) Seçimi kazanm da seçim sonrasn m düünüyor. Muharrem nce kendi partisinde verdii genel bakanlk mücadelesini kazansn sonra dierini düünürüz. Bir siyasi parti kendi genel bakann cumhurbakan aday olarak göstermiyorsa demek ki iktidar olma amac yoktur.

HERKESN çN ACITTI

(Hakkaride Türk bayrakl miting) Güzel gelime. Cumhuriyetin kuruluunda halk frkas ismiyle var olan bir partinin Hakkaride PKKnn siyasi uzants niteliindeki partinin taahhüdüyle miting yapm olmas geçmite herkesin içini actmtr. Bu ekilde miting yapyor olmalar da sabah akam meruiyetini tartmaya açtklar devletin ne kadar güçlü olduunu, bölgede teröristlerin krsalndan bile temizlendiini gösteriyor. Böyle bir Türkiyede CHPnin aday mitingini yapacaktr.

NCEY TEBRK EDYORUM AMA

Sayn Muharrem nce son derece hassas ve dikkatli. Bu yüzden de Sayn nceyi tebrik ediyorum. Ama Klçdarolunun diline baktnzda ayn ekilde. Bütün devletin kurumlarna saldran, yok efendim sarayn polisi-halkn polisi, sarayn yargs-halkn yargs, 15 Temmuz gazisi-terör gazisi... Her yapy ayrtran bölen ve nefret dili üzerinden bir söylem olamaz muhalefetin dili.

Ana Sayfaya Git