Görüş Bildir

PKK'nın siyasi parti uzantısı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, AK Parti’nin seçim beyannamesini 25 Mayıs’ta açıklayacaklarını söyledi.

PKK'nın siyasi parti uzantısı

Ünal, CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin Hakkari mitingiyle ilgili, “Cumhuriyetin kuruluşunda halk fırkası ismiyle var olan bir partinin Hakkari’de PKK’nın siyasi uzantısı niteliğindeki partinin taahhüdüyle miting yapmış olması geçmişte herkesin içini acıtmıştır” dedi.

Ünal, AK Parti Genel Merkezi’nde yaptığı açıklamada özetle şunları söyledi:

BEYANNAME 25 MAYIS’TA

“Cumartesi günü 7 bin 340 adayın mülakatını bitirmiş olacağız. 14 komisyon milletvekili adaylarının mülakatını yapıyor. Aday tanıtım toplantımızı 25 Mayıs günü yapacağız. Seçim beyannamesi 25 Mayıs’ta paylaşılacak. Kampanya konseptimizi tanıtacağız, müzikleri dinleteceğiz. Seçim beyannamemizin girişini manifesto oluşturacak. Türkiye’ye dönük en büyük vaadiniz nedir diye sorarsanız, Türkiye’yi şaha kaldıracak idari sisteme ihtiyacımız vardı. Bütün alanlarda bu yeni idari sistem nasıl olacak seçim beyannamemiz bunu da anlatacak.

PESPAYELİK SİYASETSİZLİK

(15 milletvekilinin CHP’ye geri dönmesi) Hasret bitti, gözyaşı bitti. Giderken ağlayan milletvekilleri bugün gülerek döndüler. Bir siyasetçi olarak bir taraftan bu meseleye üzüleyim mi komik hale gelmesi nedeniyle güleyim mi karar veremedim. Bu durum muhalefetin içine düştüğü pespayeliği göstermesi, siyasetsizliği göstermesi açısından şayan-ı dikkat bir durum. Her halukarda millet iradesinin pazarlık malzemesi yapılmaması anlaşılması gerekiyor. Pazarlık her zaman parayla olmaz Güneş Motel’de olduğu gibi. En çirkin pazarlık parayla yapılan pazarlık değildir. Milletin iradesi üzerinden yapılan pazarlıktır.

ÖNCE GENEL BAŞKANLIK MÜCADELESİNİ KAZANSIN

(Muharrem İnce’nin ‘Devri sabık yapmayacağız’ açıklaması) Seçimi kazanmış da seçim sonrasını mı düşünüyor. Muharrem İnce kendi partisinde verdiği genel başkanlık mücadelesini kazansın sonra diğerini düşünürüz. Bir siyasi parti kendi genel başkanını cumhurbaşkanı adayı olarak göstermiyorsa demek ki iktidar olma amacı yoktur.

HERKESİN İÇİNİ ACITTI

(Hakkari’de Türk bayraklı miting) Güzel gelişme. Cumhuriyetin kuruluşunda halk fırkası ismiyle var olan bir partinin Hakkari’de PKK’nın siyasi uzantısı niteliğindeki partinin taahhüdüyle miting yapmış olması geçmişte herkesin içini acıtmıştır. Bu şekilde miting yapıyor olmaları da sabah akşam meşruiyetini tartışmaya açtıkları devletin ne kadar güçlü olduğunu, bölgede teröristlerin kırsalından bile temizlendiğini gösteriyor. Böyle bir Türkiye’de CHP’nin adayı mitingini yapacaktır.

İNCE’Yİ TEBRİK EDİYORUM AMA

Sayın Muharrem İnce son derece hassas ve dikkatli. Bu yüzden de Sayın İnce’yi tebrik ediyorum. Ama Kılıçdaroğlu’nun diline baktığınızda aynı şekilde. Bütün devletin kurumlarına saldıran, yok efendim sarayın polisi-halkın polisi, sarayın yargısı-halkın yargısı, 15 Temmuz gazisi-terör gazisi... Her yapıyı ayrıştıran bölen ve nefret dili üzerinden bir söylem olamaz muhalefetin dili.”

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi