Pkk'ya Büyük Kayıp!

Halkın barış, huzur ve güvenliğini bozmak isteyen YPG/PKK'ya yönelik ağustos ayında yurt içi ve dışında düzenlenen operasyonlarda 170 terörist etkisiz hale getirilerek örgüte ağır darbe indirildi.

Haberler 04.09.2018 - 09:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Etkisiz hale getirilen teröristler arasnda, krmz kategoride aranan brahim çoban ve Bar Öner, PKKnn sözde elebalarndan KCK yürütme konseyi üyesi smail Özden, sözde Dersim Saha ÖSB/YPS sorumlusu Ömer Duran ile sözde Bat Cephe YJA STAR sorumlusu Pnar Yldrm da bulunuyor

Irakn kuzeyi ve Kandile yönelik son aylarda düzenlenen hava harekatlar ve operasyonlarda 400e yakn terörist etkisiz hale getirildi, terör örgütüne ait snak, barnak, silah mevzisi ve mühimmat deposu olarak kullanlan hedefler imha edildi

Türkiyenin bar, huzur ve güvenliini bozmak için sivilleri, çocuklar ve bebekleri dahi hedef almaktan çekinmeyen terör örgütü YPG/PKKya yönelik austosta yurt içi ve dnda düzenlenen operasyonlarda 170 terörist etkisiz hale getirildi.

Türk Silahl Kuvvetleri (TSK), Emniyet Genel Müdürlüü (EGM), Jandarma Genel Komutanl ve Milli stihbarat Tekilatnn (MT), ülkenin huzur ile kardeliini bozmaya çalan terör örgütlerine yönelik amansz takibi, güvenlik korucularnn da desteiyle kararllkla devam ediyor.

Yl boyunca gece gündüz demeden ehir merkezi ve krsal alanlarn yan sra yurt dnda da teröristlerin peini brakmayan, haftalarca arazide kalarak operasyonlarn sürdüren güvenlik güçleri, terör örgütü YPG/PKKya bu yln austos aynda da ar darbe vurdu.

- Operasyonlar hz kesmiyor

AA muhabirinin derledii bilgilere göre, 1-31 Austos tarihlerinde terör örgütü YPG/PKKnn saldrlarnda 11 güvenlik görevlisi ehit oldu. Saldrlarda yaralanan 2 sivil ile 19 güvenlik görevlisi tedavi altna alnd.

Ülkenin bar ve huzurunu bozmaya yönelik saldrlar düzenleyen terör örgütü mensuplarnn peini brakmayan güvenlik kuvvetleri, yurt içi ve dndaki hava ve kara operasyonlarn sürdürdü. Austostaki operasyonlarda aralarnda örgütün sözde sorumlularnn da yer ald 170 terörist etkisiz hale getirildi.

Eli kanl PKK ve örgütün gençlik yaplanmasna yönelik pek çok ilde düzenlenen operasyonlarda gözaltna alnan 253 zanldan HDP ve DBPli yöneticilerin de aralarnda bulunduu 70i tutukland.

Özellikle Mehmetçikin Dou ve Güneydou Anadolu bata olmak üzere yurt içi ve dnda yürüttüü operasyonlar, zorlu arazi artlarnda dahi hz kesmeden sürdü.

Bölgede herhangi bir ihbar ya da istihbarat beklemeksizin üphe uyandran adreslerin yan sra sarp arazileri de didik didik arayan Mehmetçik, Tunceli, Diyarbakr, Erzincan, Erzurum, Ar, Kars, Hakkari, rnak, Mardin, Siirt, Bitlis ve Van krsal bata olmak üzere teröristlerce kullanlan snak, barnak ve depolar belirleyerek imha etti.

Yaz mevsiminde de teröristlerin eylem yapmasna frsat vermeyen Mehmetçik, hava ve arazi artlarndaki olumsuzluklara aldr etmeden operasyonlarn kararllkla yürüttü.

- Sözde sorumlular etkisiz hale getirildi

Güvenlik güçleri, yurt dnda olduu gibi yurt içinde de terör unsurlarn yok etmek için çalmalarn ara vermeden sürdürüyor.

Dou ve Güneydou krsalnda hava ve kara operasyonlaryla teröristlere hem personel hem de ciddi lojistik kayp yaatan güvenlik güçleri, operasyonlarla örgütün birçok sözde sorumlusunu da etkisiz hale getirdi.

Diyarbakrda 2 Austosta etkisiz hale getirilen iki teröristten gri listede aranan PKKnn sözde bölge sorumlularndan Ahmet Dorakn biri güvenlik korucusu, 4ü asker 5 güvenlik personelinin ehit dütüü saldrlarn faili olduu belirlendi.

çileri Bakanlndan, 6 Austosta Tunceli-Ovack krsalnda düzenlenen operasyonda aralarnda TKP/ML-TKKOnun sözde Ovack gücü sorumlusu Yusuf kod adl lker Tezerin de olduu 6 teröristin etkisiz hale getirildii bildirildi. Ayn operasyonda etkisiz hale getirilen teröristlerden birinin de Terör Arananlar Listesi turuncu kategoride yer alan TKP/ML TKKO bölge sorumlusu Deniz Doan kod adl Cumhur Sinan Oktulmu olduu örenildi.

Terör örgütü PKK/KCKnn sözde Amanos saha ile Osmaniye-Erzin grubuna yönelik 6 Austosta düzenlenen operasyonlarda gri kategoride aranan terörist iyar-Rüstem kod adl Deniz Tali etkisiz hale getirildi.

rnakta 7 Austosta düzenlenen operasyonda etkisiz hale getirilen teröristlerden birinin, bölücü terör örgütünün sözde bölge sorumlularndan, turuncu listedeki Vehbi Ta olduu tespit edildi.

- ehitlerin kan yerde kalmad

Aranan Teröristler Listesinde krmz kategoride bulunan Atakan Mahir kod adl brahim çobann, 11 Austosta Tuncelide etkisiz hale getirildii bildirildi. Birçok terör olaynn planlaycs olan terörist çobann, Tuncelide 6 öretmen ve 2 güvenlik korucusu ile Tokatta 7 güvenlik görevlisinin ehit edilmesi olaylarna kart belirlendi.

Tuncelideki ayn operasyonda etkisiz hale getirilen teröristlerden birinin ise örgütün sözde Erzurum eyalet sorumlusu Roni-Munzur kod adl Mahmut Laçin olduu tespit edildi. Laçinin daha önce etkisizletirilen ayn görevdeki Panzer Kemal kod adl Medeni Saylgann yerine getirildii belirlendi. Laçinin etkisizletirilmesiyle örgütün daha önce tamamen çökertilen Erzurum grubunu yeniden oluturmaya çalt anlald.

çileri Bakanlnn, 14 Austosta Tuncelide düzenledii iç güvenlik operasyonunda Aranan Teröristler Listesinde turuncu kategoride bulunan, terör örgütü PKKnn sözde Dersim Saha ÖSB/YPS sorumlusu Rezzan Mardin kod adl Ömer Duran ve sözde Bat Cephe YJA STAR sorumlusu Jindar kod adl Pnar Yldrm etkisiz hale getirildi.

- PKKnn üst düzey isimleri de ar darbe ald

Türk Silahl Kuvvetleri (TSK) ile MT Bakanl tarafndan, Irakn kuzeyindeki Sincar bölgesine 15 Austosta düzenlenen ortak operasyonda, PKKnn sözde elebalarndan KCK yürütme konseyi üyesi Mam Zeki engali kod adl smail Özden etkisiz hale getirildi.

rnakn Kaval Da bölgesinde 20 Austosta etkisiz hale getirilen teröristlerin terör örgütü PKKnn sözde Botan saha sorumlusu, Brüsk Cizre kod adl Yusuf Sungur ile yardmcs Eref Batü kod adl Serbest Gün olduu belirlendi.

Gümühanede 22 Austosta düzenlenen operasyonda ölü ele geçirilen 2 teröristten birinin Terörden Arananlar Listesinde krmz kategoride yer alan Türk Tark kod adl Bar Öner olduu bildirildi.

Güvenlik güçlerince 26 Austosta, Karlova ilçesi krsalnda çkan çatmada PKKl teröristler Poyraz Agir kod adl Mehmet irin Özen (35) ve Adil Havar kod isimli Aykut Özkur (29) silah ve teçhizatlaryla etkisiz hale getirildi. Poyraz Agir kod adl teröristin Terör Arananlar Listesinde gri kategoride bulunduu bildirildi.

Güvenlik güçlerinin aralksz devam eden terörle mücadele operasyonlar sonucu terör örgütü PKKnn yaad çökü, yaplan istihbari çalmalarla gün yüzüne çkyor.

Güvenlik kaynaklarndan alnan bilgiye göre, örgüt 2016 ve 2017 yllar ile bu yl yürütülen operasyonlarda verdii kayplar nedeniyle büyük panik yayor.

Bölge halk üzerindeki etkisini tamamen kaybeden örgüt, yaptklar ihbarlarla güvenlik güçlerinin operasyonlarna yardmc olan vatandalarn da desteiyle çkmaza girdi.

Yakalanan ve teslim olan teröristlerin verdikleri ifadeler, örgütün, güvenlik güçlerinin operasyonlar karsnda çaresiz kaldn ortaya koyuyor.

Bunun son örnei, Amanos Dalarnda yürütülen operasyonlarda görüldü. Bir grup teröristin SHAlar tarafndan vurulduu bölgede yaplan istihbarat çalmasyla, örgüt mensuplarnn avladklar yaban domuzunu açk arazide yerken güvenlik güçlerinin hedefi olduu belirlendi.

PKKl teröristlerin, baarl operasyonlar sonucu hareket kabiliyetlerini kaybettikleri, yiyecek bulmakta bile zorlandklar belirtildi.

- Kandile hava harekat sürüyor

TSK tarafndan Irakn kuzeyindeki Hakurk, Gara, Metina, Zap, Kandil ve Avain Basyan bölgelerini terör örgütünden temizlemek amacyla balatlan operasyon hava destekli sürüyor.

Terör örgütünün yuvas konumundaki Kandilde bulunan hedeflere hava harekatlar düzenleyen TSK, bölgedeki PKK hedeflerini gece gündüz ate altnda tutarak örgüte ar darbe vuruyor.

Irakn kuzeyi ve Kandile yönelik son aylarda düzenlenen hava harekatlar ve operasyonlarda 400e yakn terörist etkisiz hale getirildi, terör örgütüne ait snak, barnak, silah mevzisi ve mühimmat deposu olarak kullanlan hedefler imha edildi.

- Austos aynda öne çkan terör olaylar

Austos ayndaki baz terör olaylar öyle:

- Hakkarinin Yüksekova ilçesinde 4 Austosta terör örgütü PKK tarafndan gerçekletirilen saldrda ar yaralanan 1 polis kaldrld hastanede ehit oldu, 8 polis yaraland.

- Hakkarinin çukurca ilçesindeki üs bölgesine 9 Austosta PKKl teröristlerce snrn Irak tarafndan gerçekletirilen saldrda ar yaralanan 1 asker kaldrld hastanede ehit oldu, 5 asker yaraland.

- Adyamanda 16 Austosta yürütülen terör operasyonunda 4 güvenlik görevlisi ehit oldu.

- Bingölün Karlova ilçesi krsalnda 26 Austosta güvenlik güçleriyle PKKl teröristler arasnda çkan çatmada 1 asker ehit oldu, 2 asker yaraland.

Ana Sayfaya Git