Polis mi vurdu!

Yenişehir ilçesindeki Sümerparkta, 20 yaşındaki bir genç başından vurularak öldürüldü. Recep Hantaş adlı gençin, polisin açtığı ateş sonucu öldürüldüğü öne sürüldü.

Haberler 15.04.2019 - 09:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Merkez Yeniehir ilçesinde bulunan Sümerparkta dün sabah saatlerinde bandan vurularak öldürülmü bir erkek casedi bulundu. Recep Hantan polisin açt ate sonucu yaamn yitirdii iddia edilirken, olay esnasnda Hantan yanda bulunan ancak kimlii örenilemeyen bir kiinin ise gözaltnda olduu ileri sürüldü.

Mezopotamya Ajansnn sosyal medyada yer alan haberine göre, Diyarbakrn merkez Yeniehir ilçesinde bulunan Sümerpark civarnda dün sabah saat 04.00 sralarnda uygulama esnasnda bir polis memurunun açt ate sonucu, Recep Hanta adl bir genç bandan vurularak hayatn kaybetti.

BAINDAN VURULDU

leri sürülen iddiaya göre, Hanta ile ismi örenilemeyen bir gencin parkta oturduu srada olayn yaand ifa edilirken, olay yerinde yaamn yitiren Hantan cenazesi Dicle Üniversitesi Hastanesine kaldrld. Öle saatlerinde polis gözetiminde hastanede alnan Hantan cenazesi, Yeniköy mezarlnda polisin youn güvenlik önlemleri altnda, topraa verildi. Aile bireyleri dnda hiç kimsenin almad mezarln tüm girileri polis tarafndan kapatld.

TANIK GÖZALTINDA

Hantan yannda bulunan ve arkada olduu ifade edilen kimlii bilinmeyen bir kiinin ise gözaltna alnd öne sürüldü. 1999 Lice doumlu olduu örenilen Hantan, ölümüyle ilgili herhangi bir resmi açklamann yaplmay ise dikkat çekti.

HANTAIN KARDENN DDASI

Kardeinin Yeniehir ehitlik Semtinde hurdaclk yaparak geçimini saladn iddia eden Efe Hanta olayla ilgili olarak Israrl sorular sonucu polisin kendilerine Kardeimin arama listesinde olan biriyle görütüünü, operasyon yaptklarn ve Recepin burada yanllkla öldürüldüünü söylediini öne sürdü. Efe Hanta unlar ileri sürdü; Bizler daha olayn okundayken, yanmza gelen polisler, cenazeyi morgdan hemen alp mezarla götürmemizi istedi. Polisler çok tedirgindi. Kardeimin cenazesini alp Yeniköy Mezarlna gittiimizde mezarln abluka altna alndn gördük. Mezarln tüm kaplarn önüne zrhl araçlar konulandrlarak geçilere kapatlmt. Bizim haricimizde kimseyi mezarla almadlar.

Aabey Hanta, Adli Tp raporunun ellerine ulamasyla birlikte Diyarbakr Cumhuriyet Basavclna giderek suç duyurusunda bulunacaklarn ileri sürdü.

Ana Sayfaya Git