Görüş Bildir

Polis mi vurdu!

Yenişehir ilçesindeki Sümerparkta, 20 yaşındaki bir genç başından vurularak öldürüldü. Recep Hantaş adlı gençin, polisin açtığı ateş sonucu öldürüldüğü öne sürüldü.

Polis mi vurdu!

Merkez Yenişehir ilçesinde bulunan Sümerpark'ta dün sabah saatlerinde başından vurularak öldürülmüş bir erkek casedi bulundu. Recep Hantaş'ın polisin açtığı ateş sonucu yaşamını yitirdiği iddia edilirken, olay esnasında Hantaş'ın yaşında bulunan ancak kimliği öğrenilemeyen bir kişinin ise gözaltında olduğu ileri sürüldü.

Mezopotamya Ajansı'nın  sosyal medyada yer alan haberine göre, Diyarbakır'ın merkez Yenişehir ilçesinde bulunan Sümerpark civarında dün sabah saat 04.00 sıralarında uygulama esnasında bir polis memurunun açtığı ateş sonucu, Recep Hantaş adlı bir genç  başından vurularak hayatını kaybetti.

BAŞINDAN VURULDU

İleri sürülen iddiaya göre, Hantaş ile ismi öğrenilemeyen bir gencin parkta oturduğu sırada olayın yaşandığı ifa edilirken, olay yerinde yaşamını yitiren Hantaş'ın cenazesi Dicle Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Öğle saatlerinde polis gözetiminde hastanede alınan Hantaş’ın cenazesi, Yeniköy mezarlığında polisin yoğun güvenlik önlemleri altında, toprağa verildi. Aile bireyleri dışında hiç kimsenin almadığı mezarlığın tüm girişleri polis tarafından kapatıldı.

TANIK GÖZALTINDA

Hantaş'ın yanında bulunan ve arkadaşı olduğu ifade edilen kimliği bilinmeyen bir kişinin ise gözaltına alındığı öne sürüldü. 1999 Lice doğumlu olduğu öğrenilen Hantaş'ın, ölümüyle ilgili herhangi bir resmi açıklamanın yapılmayışı ise dikkat çekti.

HANTAŞ'IN KARDEŞİNİN İDDİASI

Kardeşinin Yenişehir Şehitlik Semti’nde hurdacılık yaparak geçimini sağladığını iddia eden Efe Hantaş olayla ilgili olarak “Israrlı soruları sonucu polisin kendilerine ‘Kardeşimin arama listesinde olan biriyle görüştüğünü, operasyon yaptıklarını ve Recep’in burada yanlışlıkla öldürüldüğünü’ söylediğini öne sürdü. Efe Hantaş şunları ileri sürdü; “Bizler daha olayın şokundayken, yanımıza gelen polisler, cenazeyi morgdan hemen alıp mezarlığa götürmemizi istedi. Polisler çok tedirgindi. Kardeşimin cenazesini alıp Yeniköy Mezarlığı’na gittiğimizde mezarlığın abluka altına alındığını gördük. Mezarlığın tüm kapıların önüne zırhlı araçlar konuşlandırılarak geçişlere kapatılmıştı. Bizim haricimizde kimseyi mezarlığa almadılar.”

Ağabey Hantaş, Adli Tıp raporunun ellerine ulaşmasıyla birlikte Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığına giderek suç duyurusunda bulunacaklarını ileri sürdü.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi