Polis Thodex'in kurucusu firari Faruk Fatih Özer'in peşinde...

Kripto para borsası Thodex'in kurucusu firari Faruk Fatih Özer'e yönelik operasyonda yeni gelişmeler yaşanıyor. Özer'in yakalanması için yürütülen çalışmalar gizlilik içinde devam ediyor. Faruk Fatih Özer'in kaçma ihtimali olan ülkelerin Yunanistan, Makedonya, Karadağ, Kosova ve Bosna Hersek olabileceği belirtiliyor. Bunlara ek olarak Özer'in sürat teknesiyle İtalya’ya kaçma ihtimali de göz önünde bulunduruluyor. Bu nedenle de Arnavutluk’ta Fier, Avlonya ve Durres sıkı takip altına alındı.

Haberler 03.05.2021 - 10:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Thodexin kurucusu Faruk Fatih Özer, vurgunun ardndan kayplara kart. Firari Özerin yakalanmas için yürütülen çalmalar devam ederken, Özerin kaç hikayesinin ayrntlar da ortaya çkyor. TRT Haberden Ceyda Muslunun haberine göre, ilk tespitler Özerin Mart aynn banda Arnavutlukta baz kiilerle irtibat kurduu yönünde...

20 NSANDA TRANA UçTU

ddiaya göre Özer, Arnavutluk vatanda bir çiftle defalarca telefonda görütü. Bu çiftten erkek olann birkaç kez Türkiyeye giri çk yapt belirlendi. çift olarak ise 9 Martta stanbula geldiler, ancak 24 saat sonra hzl bir ekilde Tirana döndüler. te bu tarihten sonra aralarndaki balant koptu, tarihler 20 Nisan gösterene dek... 20 Nisan Sal günü Faruk Fatih Özer, Air Alabaniadan ald tek yön uçak bileti ile Tirana uçtu.

SÜRAT TEKNESYLE KAçMA HTMAL ÜZERNE ÖNLEM

Snr aan suçlar konusunda i birlii ve koordinasyon amacyla operasyona dahil olan Türk polisi de hem ifade alm ilemlerinde destek oluyor hem de zaman zaman operasyonlara katlyor. Özerin kaçma ihtimali olan ülkelerin Yunanistan, Makedonya, Karada, Kosova ve Bosna Hersek olabilecei belirtiliyor. Bunlara ek olarak Özerin sürat teknesiyle talyaya kaçma ihtimali de göz önünde bulunduruluyor. Bu nedenle de Arnavutlukta Fier, Avlonya ve Durres sk takip altna alnd. Bu ihtimalin gerçeklemesinin zor olduu belirtiliyor çünkü nterpol nezdinde krmz bültenle aranan Özerin, Avrupa Birlii Snr Güvenlii Tekilat FRONTEXin hakimiyeti olan bir bölgeden kaçmayaca üzerinde duruluyor. Özerin yakaland an teslim edilecei için bu yola bavurma olasl düük görünüyor. En yüksek olaslksa Karada...Ancak orada da nterpol ile birlikte hareket eden Türk polisi çemberi daraltt.

Ana Sayfaya Git