‘PTT çalışanları ağır iş yükü altında’

Diyarbakır Şube Sekreteri Sabri Gündüz, ağır iş yükü altında bırakılan PTT çalışanlarının zaman zaman yurttaşlarla karşı karşıya geldiğini belirterek, PTT'nin kar hırsına yenik düşerek sorunlarını çözmediğini söyledi.

Haberler 25.07.2019 - 00:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Basn, Yayn, letiim ve Posta Emekçileri Sendikas (HABER-SEN) Diyarbakr ubesi, postane hizmetlerinde artan i yükü ve personel yetersizliine ilikin Surda bulunan PTT Ba Müdürlüü önünde basn açklamas yapt. Köle deil emekçiyiz, aln terimizi koltuk sevdanza harcatmayacaz yazl pankartnn açld açklamaya sendika yöneticileri ve üyeleri katld.

PTT EMEKçLER AIR YÜKÜ ALTINDA BIRAKILMI

Açklamada konuan ube Sekreteri Sabri Gündüz, 2 milyona yaklaan nüfusa ve geni yüzölçümüne sahip olan Diyarbakrda nüfusun ve kentlemenin artmasna paralel olarak personel istihdam etmesi gereken PTTnin kar hrsna yenik düerek sorunlarn çözmediini söyledi. Gündüz, Kentin geliimine uygun olarak artan hizmetlere çözüm bulamayan PTT yönetimi günü kurtaran uygulamalara bavurarak yapsal olan bu sorunlara çözüm bulmaya çalmak bir yana personelin tam olduunu, hiçbir eksikliin olmadn iddia etmektedir. PTT yönetiminin bu tutumu emekçileri ar i yükü altnda brakm ve zaman zaman arkadalarmzn vatandala kar karya gelmelerine neden olmutur. Artan i yükünü yetitiremeyen PTT emekçisi, her gün CMER, BMER ve NFOdan ikyet edilmekte ve haklarnda soruturmalar açlmaktadr dedi.

MÜCADELEMZ KARARLIKLA YÜRÜTECEZ

Gündüz, PTT ubelerinde kamu emekçilerini gözeten bir çalma ortam yaratlmas, halkn posta hizmetlerini salkl bir ekilde alabilmesi için insani çalma koullarnn salanmas ve i yerlerinin personel açnn giderilmesi gerektiini belirterek, Bir insann yapabileceinden daha fazla i yüküne sahip olan, bu i yükü altnda ezilen, ileri yetitiremedii için azarlanan, hakknda tutanaklar tutulan biz PTT emekçilerinin dayanacak gücü kalmamtr. Bundan sonra yaanacak sorunlarn tek sorumlusu; bu sorunlara çözüm üretmeyen ve buna kulak tkayan Diyarbakr PTT Ba Müdürlüüdür. Biz KESK Haber Sen olarak bu konunun takipçisi olacamz ve çözülene dek mücadelemizi kararllkla sürdüreceimizi buradan PTT yönetimine ve kamuoyuna ilan ediyoruz diye konutu.

Açklamada sendika üyeleri, Direne Direne kazanacaz ve Yaasn örgütlü mücadelemiz sloganlar att.

Ana Sayfaya Git