Görüş Bildir

‘PTT çalışanları ağır iş yükü altında’

Diyarbakır Şube Sekreteri Sabri Gündüz, ağır iş yükü altında bırakılan PTT çalışanlarının zaman zaman yurttaşlarla karşı karşıya geldiğini belirterek, PTT'nin kar hırsına yenik düşerek sorunlarını çözmediğini söyledi.

‘PTT çalışanları ağır iş yükü altında’

Basın, Yayın, İletişim ve Posta Emekçileri Sendikası (HABER-SEN) Diyarbakır Şubesi, postane hizmetlerinde artan iş yükü ve personel yetersizliğine ilişkin Sur'da bulunan PTT Baş Müdürlüğü önünde basın açıklaması yaptı. "Köle değil emekçiyiz, alın terimizi koltuk sevdanıza harcatmayacağız" yazılı pankartının açıldığı açıklamaya sendika yöneticileri ve üyeleri katıldı.

'PTT EMEKÇİLERİ AĞIR İŞ YÜKÜ ALTINDA BIRAKILMIŞ'

Açıklamada konuşan Şube Sekreteri Sabri Gündüz, 2 milyona yaklaşan nüfusa ve geniş yüzölçümüne sahip olan Diyarbakır'da nüfusun ve kentleşmenin artmasına paralel olarak personel istihdam etmesi gereken PTT'nin kar hırsına yenik düşerek sorunlarını çözmediğini söyledi. Gündüz, "Kentin gelişimine uygun olarak artan hizmetlere çözüm bulamayan PTT yönetimi günü kurtaran uygulamalara başvurarak yapısal olan bu sorunlara çözüm bulmaya çalışmak bir yana personelin tam olduğunu, hiçbir eksikliğin olmadığını iddia etmektedir. PTT yönetiminin bu tutumu emekçileri ağır iş yükü altında bırakmış ve zaman zaman arkadaşlarımızın vatandaşla karşı karşıya gelmelerine neden olmuştur.  Artan iş yükünü yetiştiremeyen PTT emekçisi, her gün CİMER, BİMER ve İNFO’dan şikâyet edilmekte ve haklarında soruşturmalar açılmaktadır" dedi.

 'MÜCADELEMİZİ KARARLIKLA YÜRÜTECEĞİZ'

Gündüz, PTT şubelerinde kamu emekçilerini gözeten bir çalışma ortamı yaratılması, halkın posta hizmetlerini sağlıklı bir şekilde alabilmesi için insani çalışma koşullarının sağlanması ve iş yerlerinin personel açığının giderilmesi gerektiğini belirterek, "Bir insanın yapabileceğinden daha fazla iş yüküne sahip olan, bu iş yükü altında ezilen, işleri yetiştiremediği için azarlanan, hakkında tutanaklar tutulan biz PTT emekçilerinin dayanacak gücü kalmamıştır. Bundan sonra yaşanacak sorunların tek sorumlusu;  bu sorunlara çözüm üretmeyen ve buna kulak tıkayan Diyarbakır PTT Baş Müdürlüğü’dür. Biz KESK Haber Sen olarak bu konunun takipçisi olacağımızı ve çözülene dek mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğimizi buradan PTT yönetimine ve kamuoyuna ilan ediyoruz" diye konuştu.

Açıklamada sendika üyeleri, "Direne Direne kazanacağız" ve "Yaşasın örgütlü mücadelemiz"  sloganları attı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi