PTT'den HDP'li Demirtaş'ın gönderisine ilişkin açıklama

PTT Genel Müdürlüğü : HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın gönderisinin 21 Aralık 2016'da Fransa'ya sevk edildiği ve Fransa Posta İdaresi tarafından 29 Aralık 2016'da tam ve sağlam olarak teslim alındığı ancak bu aşamadan sonra söz konusu gönderinin akıbetinin Fransa Posta İdaresince tespit edilemediği anlaşılmıştır.

Haberler 08.04.2017 - 10:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

PTT A tarafndan, HDP E Genel Bakan Selahattin Demirtan kaybolduu belirtilen gönderisinin 21 Aralk 2016da Fransaya sevk edildii, Fransa Posta daresi tarafndan da 29 Aralk 2016da tam ve salam olarak teslim alnd belirtilerek, Bu aamadan sonra söz konusu gönderinin akbetinin Fransa Posta daresince tespit edilemedii anlalmtr. PTT A, gönderinin Fransaya ulatrlmasyla ilgili yükümlülüünü tam ve eksiksiz olarak yerine getirmitir. ifadeleri kullanld.

PTT Aden yaplan açklamada, HDP E Genel Bakan Demirta tarafndan Fransaya gönderilmek üzere postaya verilen ED014314551TR barkod numaral APG gönderisiyle ilgili kamuoyuna yansyan haberlere dikkat çekildi.

Edirne PTT Merkezinden kabul edilen Türkiye çkl, Fransa varl gönderinin 21 Aralk 2016da 362 sayl posta içinde bu ülkeye sevk edildii belirtilen açklamada, Gönderinin Fransa Posta daresi tarafndan 29 Aralk 2016 tarihinde tam ve salam olarak teslim alnd ancak bu aamadan sonra akbetinin Fransa Posta daresince tespit edilemedii anlalmtr. bilgisine yer verildi.

FRANSADA TESPT EDLEMED

Açklamada, gönderinin akbetinin tespiti amacyla müracaat eden parti yetkililerine, 24 Ocakta ifahi olarak ayrntl bilgi verildii vurgulanarak, unlar kaydedildi:

Nihai olarak aratrma talebimize Fransa Posta daresinden 26 Ocakta alnan cevapta, gönderi akbetinin idarelerince tespit edilemediinin bildirilmesi ve kendi posta idareleri adna tazminat ödenmesinin istenmesi üzerine, mevzuat gerei Fransa Posta daresi adna tazminat ödenmek üzere yetki verildi. PTT A, söz konusu gönderinin Fransaya ulatrlmasyla ilgili yükümlülüünü tam ve eksiksiz olarak yerine getirmi, gönderinin akbetiyle ilgili haberler üzerine de gerekli inceleme ve aratrmalar titizlikle yürütmütür. PTT A, ayn görev ve sorumluluk bilinciyle faaliyetlerine devam edecektir.

Ana Sayfaya Git