PYD mevzilerini obüs vuruyor

Hatay'ın sınır ilçelerindeki TSK topçu birlikleri, Afrin'in batı kırsalındaki teröristlere ait mevzileri havan ve obüslerle vuruyor.

Haberler 09.02.2018 - 09:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çok sayda askeri araç sevkiyatnn yapld Reyhanl snr hattnda görev yapan bir sinyal kesici askeri araç, bölgedeki devriye görevini uzun süre sürdürdü

TÜRK Silahl Kuvvetleri (TSK) tarafndan Suriyenin Afrin bölgesindeki PKK/KCK/PYD-YPGli ve DEAl teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için balatlan Zeytin Dal Harektnda 21inci güne girildi. Operasyonda etkisiz hale getirilen terörist says 1028e yükseldi.

OPERASYONUN DÜNKÜ BLANCOSU

20 Ocakta balatlan Zeytin Dal Harektnda kapsamnda gece Kilis ve Hatayn hudut karakollarndan Afrin krsalndaki terör mevzileri vuruldu. Hatayn Reyhanl, Krkhan ve Hassa ilçelerinin karsna düen Cinderes bölgesine gece boyunca top atlar yapld.

TSK birlikleri ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) unsurlar tarafndan yürütülen operasyonla ilgili yaplan açklamada bugüne kadar 1028 teröristin etkisiz hale getirildii bildirildi. Genelkurmay Bakanl tarafndan yaplan açklamada öyle denildi: Zeytin Dal Harekt kapsamnda bölgeden elde edilen bilgilere göre; 8 ubat 2018 tarihinde, 29 PKK/KCK/PYD-YPG ve DEA terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmitir. Harektn balangcndan itibaren etkisiz hale getirilen terörist says 1028 olmutur.

MEVZLER OBÜSLER VURUYOR

Afrinin bat krsalndaki teröristlere ait mevziler, havan ve obüslerle vuruluyor. Reyhanl, Krkhan ve Hassa ilçelerindeki birliklere, tanklarn da olduu çok sayda askeri aracn sevkyati sürerken, baz askeri yetkililerin de snr karakollarn ziyaret ettii görüldü. Zrhl askeri araçlarn Suriye snrna intikal ettikleri gözlendi.

SNYAL KESC ARAçLAR GEçT

Öte yandan, sabahn erken saatlerinden itibaren Reyhanlnn snr hattnda görev yapan sinyal kesici askeri araç, bölgedeki devriye görevini uzun süre sürdürdü. Sinyal kesici araca 3 askeri araç da elik etti.

Ana Sayfaya Git