Görüş Bildir

PYD mevzilerini obüs vuruyor

Hatay'ın sınır ilçelerindeki TSK topçu birlikleri, Afrin'in batı kırsalındaki teröristlere ait mevzileri havan ve obüslerle vuruyor.

PYD mevzilerini obüs vuruyor

Çok sayıda askeri araç sevkiyatının yapıldığı Reyhanlı sınır hattında görev yapan bir sinyal kesici askeri araç, bölgedeki devriye görevini uzun süre sürdürdü

TÜRK Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından Suriye'nin Afrin bölgesindeki PKK/KCK/PYD-YPG'li ve DEAŞ'lı teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için başlatılan 'Zeytin Dalı Harekâtı'nda 21'inci güne girildi. Operasyonda etkisiz hale getirilen terörist sayısı 1028'e yükseldi.

OPERASYONUN DÜNKÜ BİLANCOSU

20 Ocak'ta başlatılan Zeytin Dalı Harekâtı'nda kapsamında gece Kilis ve Hatay'ın hudut karakollarından Afrin kırsalındaki terör mevzileri vuruldu. Hatay'ın Reyhanlı, Kırıkhan ve Hassa ilçelerinin karşısına düşen Cinderes bölgesine gece boyunca top atışları yapıldı.

TSK birlikleri ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) unsurları tarafından yürütülen operasyonla ilgili yapılan açıklamada bugüne kadar 1028 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi. Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi: "Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında bölgeden elde edilen bilgilere göre; 8 Şubat 2018 tarihinde, 29 PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir. Harekâtın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı 1028 olmuştur."

MEVZİLERİ OBÜSLER VURUYOR

Afrin'in batı kırsalındaki teröristlere ait mevziler, havan ve obüslerle vuruluyor. Reyhanlı, Kırıkhan ve Hassa ilçelerindeki birliklere, tankların da olduğu çok sayıda askeri aracın sevkıyati sürerken, bazı askeri yetkililerin de sınır karakollarını ziyaret ettiği görüldü. Zırhlı askeri araçların Suriye sınırına intikal ettikleri gözlendi.

SİNYAL KESİCİ ARAÇLAR GEÇTİ

Öte yandan, sabahın erken saatlerinden itibaren Reyhanlı'nın sınır hattında görev yapan sinyal kesici askeri araç, bölgedeki devriye görevini uzun süre sürdürdü.  Sinyal kesici araca 3 askeri araç da eşlik etti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi