Ramazan ayında günlere göre çekilebilecek zikirler nelerdir?

Ramazan ayında günlere göre çekilebilecek tespihatları sizin için derledik.

Haberler 11.03.2024 - 16:00 Son Güncelleme : 11.03.2024 - 17:02

RAMAZAN AYINDA HANGİ GÜN HANGİ TESPİHLER çEKİLMELİDİR?

Pazartesi günü: Her ibadetin ardından La havle ve la kuvvete illa billahil aliyyil azzim tespihi çekilmelidir. Anlamı: Güç ve kuvvet ancak yüce ve büyük olan Allaha aittir anlamına gelir

Salı günü: Cezallahü anna Muhammededn sallallahu Teala Aleyhi ve sellem ma hüve ehlüh salavatı şerif-i çekilmelidir. Anlamı: Allah, bizden taraf Hz. Muhammed (a.s.m)e layık olduğu mükfatı versin.

çarşamba günü: Estağfirullah el azim ve etübü ileyh tövbe istiğfar tespihi çekilmelidir. Anlamı: Bu ana gelinceye kadar benim elimden, dilimden, gözümden, kulağımdan, ayağımdan ve elimden bilerek veya bilmeyerek meydana gelen bütün günah ve hatalarıma tevbe ettim, pişman oldum.

Perşembe günü: Subhanallahi ve bihamdihi sübhanallahil azim tespihi çekilmelidir. Anlamı: Allhı hamd ile tüm eksikliklerden tenzih ederek tesbih ederim. Azm olan Allhı her türlü eksikliklerden tenzih ederek tesbih ederim.

Cuma günü: Allah tespihi çekilmelidir. Anlamı: kinatı yaratan, her şeye gücü yeten, doğmamış ve doğurmamış olan, kudret sahibi

Cumartesi günü: La ilahe illallah tevhidi kerimesi çekilmelidir. Anlamı: Allahtan başka ilah yoktur

Pazar günü: Ya Hayy, Ya Kayyum tespihi ile llahın isimleri zikredilmelidir. Anlamı: Her şeye hayat veren diriliği sonsuz, can veren. Ya Kayyum: Daima baki bütün varlığı, gökleri,yeri ve her şeyi varlığıyla ayakta tutan.

Her bir tepihatın ayrı ayrı 100er defa çekilmesi hsıl olunur.

Haber: Filiz YAŞA

Ana Sayfaya Git