Ramazan ayında günlere göre çekilebilecek zikirler nelerdir?

Ramazan ayında günlere göre çekilebilecek tespihatları sizin için derledik.

Ramazan ayında günlere göre çekilebilecek zikirler nelerdir?

RAMAZAN AYINDA HANGİ GÜN HANGİ TESPİHLER ÇEKİLMELİDİR?

Pazartesi günü: Her ibadetin ardından “La havle ve la kuvvete illa billahil aliyyil azzim” tespihi çekilmelidir. Anlamı: Güç ve kuvvet ancak yüce ve büyük olan Allah'a aittir" anlamına gelir

Salı günü: “Cezallahü anna Muhammededn sallallahu Teala Aleyhi ve sellem ma hüve ehlüh “ salavatı şerif-i çekilmelidir. Anlamı: Allah, bizden taraf Hz. Muhammed (a.s.m)'e layık olduğu mükâfatı versin.”

Çarşamba günü: “Estağfirullah el azim ve etübü ileyh” tövbe istiğfar tespihi çekilmelidir. Anlamı: Bu ana gelinceye kadar benim elimden, dilimden, gözümden, kulağımdan, ayağımdan ve elimden bilerek veya bilmeyerek meydana gelen bütün günah ve hatalarıma tevbe ettim, pişman oldum. 

Perşembe günü: “Subhanallahi ve bihamdihi sübhanallahi’l azim” tespihi çekilmelidir. Anlamı: Allâh'ı hamd ile tüm eksikliklerden tenzih ederek tesbih ederim. Azîm olan Allâh'ı her türlü eksikliklerden tenzih ederek tesbih ederim."

Cuma günü: “Allah” tespihi çekilmelidir. Anlamı: kâinatı yaratan, her şeye gücü yeten, doğmamış ve doğurmamış olan, kudret sahibi

Cumartesi günü: “La ilahe illallah “ tevhidi kerimesi çekilmelidir. Anlamı: "Allah'tan başka ilah yoktur" 

Pazar günü: “Ya Hayy, Ya Kayyum” tespihi ile llah’ın isimleri zikredilmelidir. Anlamı:  Her şeye hayat veren diriliği sonsuz, can veren. Ya Kayyum: Daima baki bütün varlığı, gökleri,yeri ve her şeyi varlığıyla ayakta tutan. 

Her bir tepihatın ayrı ayrı 100’er defa çekilmesi hâsıl olunur.

Haber: Filiz YAŞA

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler