Reis adaylarına Diyarbakır daveti

DİTAM, Diyarbakır’da düzenleyeceği toplantıya cumhurbaşkanı adaylarını davet etti. Seçim ve seçim sonrasına ilişkin görüş ve düşüncelerin paylaşılması amaçlanıyor.

Haberler 26.05.2018 - 12:58 Son Güncelleme : 26.05.2018 - 13:08

DYARBAKIR-Dicle Toplumsal ve Aratrmalar Merkezi (DTAM), bölgedeki meslek odalar, barolar, STKlar, akademisyenler, yazarlar ve kanaat önderlerinin de davetli olaca bir toplant düzenleyeceini duyurdu. Cumhurbakan adaylarnn da davet edildii toplant, 6 Haziran 2018 tarihinde Diyarbakrda düzenlenecek. Basna açk olaca belirtilen toplantda, seçim ve seçim sonrasna ilikin görü ve düüncelerin paylalmasnn amaçland ifade edildi.

TEMEL KARAMOLLAOLU DAVET KABUL ETT

Geni kapsaml planlanan toplantya ilikin açklama yapan DTAM Yönetim Kurulu Bakan Mehmet Vural, davet edilen cumhurbakanlar adaylarndan Temel Karamollaolunun katlm kabul ettiini söyledi. Vural, dier cumhurbakan adaylar Recep Tayyip Erdoan, Muharrem nce ve Meral Akenerin de benzer ekilde davetlerini kabul edeceklerini umduklarn belirtti.

DEMRTAIN DAVETYES AVUKATLARINA VERLD

2014 ylnda gerçekletirdikleri toplantda basnn huzurunda HDPnin cumhurbakan aday Selahattin Demirta arladklarn hatrlatan Vural, u anda Demirtan cumhurbakan aday olarak tutuklu olmasnn seçime gölge düürdüüne dikkat çekti. Vural, Kendilerini dier adaylar gibi arlama imkn maalesef oluamamtr. Bu itibarla demokratik ve adil bir yarta koullarn eitlii prensibi gereince, Sayn Demirtan tahliyelerinin salanarak davetimize icabet etmelerini içtenlikle dileriz. Toplant davetini HDP Genel Merkezi ve avukatlar araclyla ilettik. Seçilmesi halinde yardmcs olarak düündüü bir ismi benzer koullarda arlamay da isteriz. Bütün toplumsal ve bireysel sorunlarn, bar, demokrasi, hukuk ve diyalogla çözülecei bir gelecek dileiyle kamuoyuna saygyla sunarz ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git