Renkli görüntüler

Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için Güneydoğu illerinde bazı vatandaşlar yöresel kıyafetlerle sandık başına gitti. Yaşlı, hasta ve yatalak olanlar sağlık personeli ve vatandaşların yardımıyla oylarını kullandı.

Haberler 25.06.2018 - 12:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mardinin Kzltepe ilçesinde Suriye snrndaki mahallelerde sandk bana yöresel kyafetlerle giden vatandalar, renkli görüntüler oluturdu. Kzltepe ilçesinin Eme Mahallesinde üzerlerinde rengarenk elbiseleri ve puileri bulunan vatandalar, sandk görevlilerinden aldklar zarf ve oy pusulalaryla oylarn verdi.

Vatandalardan 75 yandaki Süleyman Gümü, seçimlerin ülkeye hayrl olmas temennisinde bulunarak, Ülkemiz inallah bu seçimi selametle atlatacak. Allah hayrlsn yapsn. Biz oyumuzu kullandk. dedi. Mahmut Demir de oy kullanmaktan duyduu mutluluu ifade ederek, seçimin hayrl olmasn diledi.

YÖRESEL KIYAFETLERYLE

rnakta da vatandalar saat 08.00den itibaren oylarn kullanmaya balad. Atatürk Mahallesi Merkez çok Programl Anadolu Lisesinde rnakl kadnlarn bölgede Fistan denilen yöresel kyafetleri ile oy kullanmas renkli görüntüler oluturdu. Vatandalar, seçimlerin hayrl olmas temennisinde bulundu.

SEçMDEN KARELER

Öte yandan, yal, hasta ve yatalak olanlar salk personeli ve vatandalarn yardmyla oylarn kulland. Silopi ilçesinde, Gazipaa lk ve Ortaokuluna gelen Mustafa Kran, 86 yandaki babaannesi Kudret Kran srtnda tayarak oy kullanmasn salad. Kran, seçim için sandk bana geldiklerini belirterek, seçimin hayrl olmas temennisinde bulundu.

95 YAINDAK HASTA

Batmann Beiri ilçesi Kobin Mahallesinde de 95 yandaki hasta ve yatalak Abdulaziz Akkurt, lçe Salk Müdürlüü ekiplerince evinden alnd. Akkurt, 1010 nolu sandkta oyunu kullandktan sonra salk personeli tarafndan evine brakld.

ENGELL VE YALILAR

Elazda ise l Halk Sal Müdürlüü Evde Salk Hizmeti Koordinasyon Birimi, engelli, yal ve hastalar araçlarla sanda tayor.

Obezite hastas 50 yandaki Zübeyde Babacan, evde salk hizmeti birimi araçlar ile tedavi gördüü Eitim ve Aratrma Hastanesinde alnarak Yunus Emre Orta Okuluna götürüldü.

Oyunu kullanan Babacan, yapt açklamada, obezite hastas olduu için hastanede tedavi gördüünü, oy kullanmak için yardm talebinde bulunduunu söyledi.

Bu hizmet sayesinde birçok kiinin oy kullandn aktaran Babacan, Ben rahatszlmdan dolay oy kullanmaya gelemiyordum. Sa olsun salk personelleri yardmc oldular. Rahat bir ekilde oyumu kullandm. Allah devletimizden bin defa raz olsun. Kimin hakknda hayrls ise inallah o kazanr. diye konutu.

Ana Sayfaya Git