Görüş Bildir

Renkli görüntüler

Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için Güneydoğu illerinde bazı vatandaşlar yöresel kıyafetlerle sandık başına gitti. Yaşlı, hasta ve yatalak olanlar sağlık personeli ve vatandaşların yardımıyla oylarını kullandı.

Renkli görüntüler

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde Suriye sınırındaki mahallelerde sandık başına yöresel kıyafetlerle giden vatandaşlar, renkli görüntüler oluşturdu.  Kızıltepe ilçesinin Eşme Mahallesi'nde üzerlerinde rengarenk elbiseleri ve puşileri bulunan vatandaşlar, sandık görevlilerinden aldıkları zarf ve oy pusulalarıyla oylarını verdi.

Vatandaşlardan 75 yaşındaki Süleyman Gümüş, seçimlerin ülkeye hayırlı olması temennisinde bulunarak, "Ülkemiz inşallah bu seçimi selametle atlatacak. Allah hayırlısını yapsın. Biz oyumuzu kullandık." dedi.  Mahmut Demir de oy kullanmaktan duyduğu mutluluğu ifade ederek, seçimin hayırlı olmasını diledi.

YÖRESEL KIYAFETLERİYLE

Şırnak'ta da vatandaşlar saat 08.00'den itibaren oylarını kullanmaya başladı.  Atatürk Mahallesi Merkez Çok Programlı Anadolu Lisesi'nde Şırnaklı kadınların bölgede "Fistan" denilen yöresel kıyafetleri ile oy kullanması renkli görüntüler oluşturdu. Vatandaşlar, seçimlerin hayırlı olması temennisinde bulundu.

SEÇİMDEN KARELER

Öte yandan, yaşlı, hasta ve yatalak olanlar sağlık personeli ve vatandaşların yardımıyla oylarını kullandı. Silopi ilçesinde, Gazipaşa İlk ve Ortaokuluna gelen Mustafa Kıran, 86 yaşındaki babaannesi Kudret Kıran'ı sırtında taşıyarak oy kullanmasını sağladı. Kıran, seçim için sandık başına geldiklerini belirterek, seçimin hayırlı olması temennisinde bulundu.

95 YAŞINDAKİ HASTA

Batman'ın Beşiri ilçesi Kobin Mahallesi'nde de 95 yaşındaki hasta ve yatalak Abdulaziz Akkurt, İlçe Sağlık Müdürlüğü ekiplerince evinden alındı.  Akkurt, 1010 nolu sandıkta oyunu kullandıktan sonra sağlık personeli tarafından evine bırakıldı.

ENGELLİ VE YAŞLILAR

Elazığ'da ise İl Halk Sağlığı Müdürlüğü Evde Sağlık Hizmeti Koordinasyon Birimi, engelli, yaşlı ve hastaları araçlarla sandığa taşıyor.

Obezite hastası 50 yaşındaki Zübeyde Babacan, evde sağlık hizmeti birimi araçları ile tedavi gördüğü Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde alınarak Yunus Emre Orta Okulu'na götürüldü.

Oyunu kullanan Babacan, yaptığı açıklamada, obezite hastası olduğu için hastanede tedavi gördüğünü, oy kullanmak için yardım talebinde bulunduğunu söyledi.

Bu hizmet sayesinde birçok kişinin oy kullandığını aktaran Babacan, "Ben rahatsızlığımdan dolayı oy kullanmaya gelemiyordum. Sağ olsun sağlık personelleri yardımcı oldular. Rahat bir şekilde oyumu kullandım. Allah devletimizden bin defa razı olsun. Kimin hakkında hayırlısı ise inşallah o kazanır." diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi